Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την καθυστέρηση στην καταβολή στους δικαιούχους των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία, 22 Ιανουαρίου 2010


Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Στις 2 Νοεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Για όσους είχαν αποσύρει τα αυτοκίνητά τους μέχρι την ως άνω ημερομηνία, επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο ότι θα τύχουν των ευεργετημάτων του πρώην ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και θα αποζημιωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι πολίτες από τις 3.12.2009 θα έπρεπε να καταθέσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών των Νομαρχιών αίτηση που θα χορηγείται από τους υπαλλήλους και στην οποία θα αναγράφεται ο λογαριασμός τραπέζης, ώστε να πιστωθεί το ανάλογο ποσό από τη ΔΟΥ, καθώς και βεβαίωση για την απόσυρση του οχήματός τους. Εκείνοι οι οποίοι επιθυμούσαν να υπολογιστεί το σχετικό οικονομικό κίνητρο και στην αγορά οχήματος, θα μπορούσαν αρκεί να προσκόμιζαν και επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου αυτοκινήτου πέραν της αίτησης και της βεβαίωσης απόσυρσης. Όμως, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης και της αγοράς αυτοκινήτου έχει ξεκινήσει από τις 3.12.2009, δεν έχει δωθεί από τότε καμία διευκρίνιση για την έναρξη της πληρωμής των χρημάτων από το μέτρο της απόσυρσης.»

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερωθεί για το εάν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου στους περίπου 75.000 δικαιούχους. Επιπλέον, επιθυμεί να ενημερωθεί σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την αναθέρμανση της αγοράς αυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) Ελλάδας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, μετά δε και από την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: