Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

«Επείγουσα η ανάγκη για αναγέννηση και ανόρθωση»

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com
















Προανήγγειλε την κατάθεση ενός κειμένου «απόπειρας θετικής συμβολής» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε δημοψήφισμα για το σύμφωνο Σταθερότητας


"Πολιτική πρωτοβουλία πολλαπλής υποστήριξης μέσα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ", ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Φεβρουαρίου και το οποίο θα υπογράφουν ο ίδιος, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει επειγόντως η ανάγκη για μια πορεία ανόρθωσης και αναγέννησης της χώρας, με επίκεντρο τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και γιατί δεν απευθύνθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει τις προτάσεις του, ο κ. Αλαβάνος επέμεινε ότι πρόκειται για μια «απόπειρα θετικής συμβολής» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς και σημείωσε ότι ένα κόμμα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να λέει κάποιος την άποψή του και όχι να προκαλείται αντιπαράθεση.

Ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε τις θέσεις του για το σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ σημείωσε ότι η χώρα δε διέθετε και δεν διαθέτει κυβέρνηση με αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας, με αντιστάσεις, με ισχυρό διαπραγματευτικό μέτωπο, με στήριξη στο λαό, με στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας έξω από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε δημοψήφισμα για το σύμφωνο Σταθερότητας, τονίζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι όροι του συμφώνου, που παγιδεύουν τις σημερινές και μελλοντικές γενιές, που "κλειδώνουν" μακροπρόθεσμα τη χώρα μας σε ένα πρότυπο παγωμένης ανάπτυξης, αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, ακραίων ταξικών διαφορών, να εφαρμοστούν χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός".

Επίσης, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το δημοψήφισμα δεν χρειάζεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των κομμάτων, αλλά χρειάζεται για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Από....Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: