Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ερώτηση αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης

για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία επιθυμεί να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τις εξαγγελθείσες μετοχοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η ερώτησή του αφορούσε την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς, το κρατικό χαρτοφυλάκιο περιέχει σημαντικές συμμετοχές στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ των οποίων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με συμμετοχή 34%.

Στην ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπου και αναφέρεται ότι: «η πολιτική της κυβέρνησης για μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις για την αναδιάρθρωση και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας συνεπάγεται τη μείωση ή την εξάλειψη του κρατικού ελέγχου στις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες εκτός των δημόσιων αγαθών, καθώς και τη συνεχιζόμενη κατοχή μετοχών σε τομείς στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια».

Επιπλέον, στην ερώτησή του υπενθύμισε τα λεχθέντα της σημερινής Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Κατσέλη, την 1.4.2008 έπειτα από τη συνάντησή της με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου και είχε δηλώσει ότι: «είμαστε αντίθετοι σε κάθε κίνηση ή προσπάθεια για εξαγορά και απόκτηση ελέγχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από άλλο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό όμιλο. Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί ευθέως, δηλώνοντας ποιες είναι οι προθέσεις της και να ξεκαθαρίσει, αν δεσμεύεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο της Τράπεζας». Τόνιζε ακόμη η κ. Υπουργός «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επαναλαμβάνει ότι στηρίζει ξεκάθαρα και αταλάντευτα τη θέση που έχει διατυπώσει και στο Πρόγραμμά του, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: