Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

"Ποντάρουμε στο διάλογο" λέει η κυβέρνηση


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

"Δεν ποντάρουμε στην κόπωση τους- ποντάρουμε στο διάλογο, την υπευθυνότητα και ευθύτητα τους. Στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων τους":

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, δια στόματος Κ. Μπατζελή, στους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα, κλείνοντας δρόμους και παρακαμπτηρίους, όπως στη Θεσσαλία.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ολοκλήρωση των εργασιών του κοινωνικού διαλόγου για την αγροτική οικονομία στο Ζάππειο, ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, χωρίς -όπως είπε- να κινδυνεύει η χώρα από κυρώσεις από την ΕΕ. Ο υφυπουργός, Μ. Καρχιμάκης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η κ. Μπατζελή θα συναντηθεί την Τετάρτη με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος πάγια αιτήματα του κλάδου.


"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι- Η ΝΔ στήριξε και στηρίζει τους αγρότες" είπε ο Αντ. Σαμαράς, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών από τον Πλατύκαμπο, τη Μελούνα και τις Μικροθήβες αλλά και από μπλόκα της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αντίθεση του στα μπλόκα, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. Οι εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν και με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ρήγμα στις τάξεις των αγροτών

Ρήγμα μεταξύ των αγροτών, καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ δια του Προέδρου της, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις κινητοποιήσεις. Πάντως, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα διευκρινίζουν πως είναι άλλοι οι αγροτοσυνδικαλιστές και άλλοι οι αγροτοσυνεταιριστές.

"Οι εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις αντιαγροτικές ευρωπαϊκές πολιτικές", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ, "η έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού σε συνδυασμό με υποσχέσεις και προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση".

Τα Μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Λάρισας, που συμμετέχουν στα μπλόκα του Πλατύκαμπου και της Μελούνας Τυρνάβου, οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό των δρόμων αλλά και των παρακαμπτηρίων, από τις 11 το πρωί. Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν και οι κτηνοτρόφοι από την επαρχία Ελασσόνας αλλά και περιοχές του Τυρνάβου. Μάλιστα, έχυσαν στον δρόμο γάλα, ενώ είχαν μαζί τους και αμνοερίφια.

Στις θέσεις τους παραμένουν και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για συνάντηση και συντονισμό με τους αγρότες των 12 μπλόκων.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών, αποφάσισαν να κρατήσουν ανοικτή τη σιδηροδρομική διέλευση στο μεθοριακό σταθμό, την οποία είχαν κλείσει χτες και μέχρι τις δύο, σήμερα τα ξημερώματα.

Επίσης, οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που κρατούν κλειστό τον κόμβο Κερδυλλίων, επί της Εγνατίας οδού, Σερρών - Καβάλας, για δωδέκατη μέρα, αποφάσισαν να κλείσουν και σήμερα την παλιά εθνική οδό Σερρών - Καβάλας, στον κόμβο της Αμφίπολης.

Κλειστή και η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Στρυμονικού, καθώς οι παραγωγοί απέκλεισαν το δρόμο από τις έντεκα το πρωί. Από τις 13.40 διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας στον κόμβο "Πράσινα Φανάρια".

Κλειστά είναι και τα τελωνεία Εξοχής και Ορμενίου. Στους Ευζώνους οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στις 12.30 για να ανοίξουν στις 15.00, ενώ στη Δοϊράνη έκλεισαν από τις 12.00 έως τις 14.00.

Αποκλεισμένος είναι ο κόμβος Βογατσικού (στον κάθετο άξονα της Εγνατίας), η νέα και η παλιά εθνική οδός Καστοριάς - Κοζάνης, ο δρόμος Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα), και Φλώρινας - Κοζάνης (στο 40ο χιλιόμετρο)

Διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας-Φθιώτιδας

Σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας, προχώρησαν εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας και Φθιώτιδας, οι οποίοι έφθασαν στη Λάρισα με 30 λεωφορεία.Οι αυτοκινητιστές έθεσαν στην περιφερειάρχη το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα δύο συγκεκριμένα ΚΤΕΛ, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, διότι η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εδρεύει στο Βόλο, έχουν προκαλέσει, τόσο οι κατολισθήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών όσο και οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Η επιβατική κίνηση από το Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη έχει μειωθεί κατά 85%, ενώ η αντίστοιχη προς την Αθήνα περιορίστηκε στο 50%, της συνηθισμένης.

Από....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: