Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές ανάγκες από τον βουλευτή Φθιώτιδας Θαν. Γιαννόπουλο


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη και ανταγωνιστική κοινωνία μας επιβάλλεται περισσότερο από πότε άλλοτε να στρέψουμε την προσοχή μας στα άτομα εκείνα, στα οποία είναι αφιερωμένη παγκόσμια η σημερινή ημέρα, δηλαδή τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα σήμερα με την ευκαιρία της αφιερωμένης στα άτομα αυτά Παγκόσμιας Ημέρας, επιβάλλεται να δούμε απολογιστικά τι έχουμε κάνει ως οργανωμένη κοινωνία, και μάλιστα όχι τόσο στο προνοιακό πεδίο όσο, και, κυρίως, στο πεδίο της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης αυτών.

Μπορεί να έχουν γίνει βήματα θετικά προς την κατεύθυνση αυτή, υπολείπονται όμως να γίνουν περισσότερα. Και επιβάλλεται να γίνουν. Γιατί μόνο η κατάλληλη εκπαίδευση και η επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα καταστήσει τα άτομα αυτά οργανικά μέλη της κοινωνίας και θα τους τονώσει το αυτοσυναίσθημα, πράγμα που τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Και ακόμη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας τους, θα πρέπει να τα πείσουμε ότι πάντα είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μας και ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να αισθάνονται ευχάριστα και άνετα στη ζωή τους και ωφέλιμα και χρήσιμα στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: