Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:




Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ για ΦΠΑ

«Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, στη Συνέντευξη Τύπου προς τους Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (13.09.09), και σε σχετική ερώτηση για το ΦΠΑ, είχε δηλώσει: “Εμείς δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαμε. Δεν θα αυξήσουμε όμως τον ΦΠΑ”.

Άραγε, αυτή η δέσμευση ισχύει»;


ΔΗΛΩΣΗ για ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

«Η κατάργηση της απόσυρσης και ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων, καθώς και του “πράσινου δακτυλίου”, που θα εφαρμόζονταν από το Σεπτέμβριο του 2011, καθώς και η τακτική της Κυβέρνησης στο ζήτημα της αύξησης των τελών κυκλοφορίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2.11.2009) δείχνουν, για μια ακόμη φορά, την αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των κυβερνητικών έργων της Κυβέρνησής του.

Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενισχύει το εισπρακτικό μέρος της ρύθμισης, αυξάνοντας δυσανάλογα τα τέλη κυκλοφορίας με κριτήριο το έτος κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και με την τυπική επίκληση περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αφού παραδέχεται με την χθεσινή του ανακοίνωση τη σημαντική επιβάρυνση σε παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, επικαλείται τη διαβούλευση για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και αναφέρεται σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Πρόκειται για επιλογή που αποδεικνύει αποκλειστικά τη φορο-εισπρακτική λογική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: