Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Σε ένα μήνα θα ανοίξουν τα Τέμπη


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Κλειστή θα παραμείνει για ένα τουλάχιστον μήνα η κοιλάδα των Τεμπών εξαιτίας της χθεσινής κατολίσθησης που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Ωστόσο τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα Ελλήνων και ξένων ειδικών για το μέγεθος του προβλήματος, θα υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.


Ο κ. Ρέππας, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν είναι «100% βέβαιο ότι είναι ασφαλείς όσοι κινούνται στην εθνική οδό».

H κυκλοφορία θα διεξάγεται από τρεις παρακαμπτήριες διαδρομές.

Ειδικότερα τα βαριά οχήματα (φορτηγά-νταλίκες) κινούνται μόνο μέσω Ελασσόνας.















Τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά κινούνται μέσω Αγιάς και Αγιόκαμπου Λάρισας.







Μια τρίτη εναλλακτική διαδρομή είναι από την Ελασσόνα μέσω Κοζάνης και Εγνατίας Οδού.




Το κυκλοφοριακό βάρος πλέον πέφτει σε αυτές τρεις διαδρομές, ωστόσο οι εν λόγω οδικές αρτηρίες θα χρειαστούν πολλές παρεμβάσεις ώστε να αποτελέσουν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η κίνηση αναμένεται αυξημένη λόγω των εορτών. Το ζήτημα των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν συζητήθηκε και στην σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Τα ΚΤΕΛ θα ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Ελασσόνας, και υπολογίζεται ότι ο χρόνος του δρομολογίου θα αυξηθεί κατά μιάμιση ώρα, ενώ αναμένεται να προστεθούν δρομολόγια από και προς Β. Ελλάδα.

Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η συγκοινωνία με τον ΟΣΕ.

Ειδικά για τις ημέρες των εορτών θα ληφθούν ορισμένα έκτακτα μέτρα, όπως πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται αναλυτικά στο τηλέφωνο 23510 79101

* Φωτογραφίες από την "Ελευθερία της Λάρισας" και ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: