Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Παγώνουν μισθοί, συντάξεις και προσλήψεις


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις πάνω απο 2000 ευρώ, φρένο στις προσλήψεις και μαχαίρι στις δαπάνες στο δημόσιο τομέα βάζει το οικονομικό επιτελείο, με τον προϋπολογισμό του 2010, που πήρε το πράσινο φως απο το υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί την Παρασκευή.

-Ειδικότερα, το 2010 παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσιου πάνω από 2000 ευρώ μεικτά.

- Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο με εξαίρεση τους τομείς Υγείας, Παιδείας και Δημόσιας Ασφάλειας.

- Για κάθε πέντε υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένας

- Προβλέπεται περαιτέρω περικοπή δαπανών με στόχο το έλλειμμα να υποχωρήσει στο 9,1% έναντι 9,4% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει οτι θα υπάρξει "πακέτο" για την αναθέρμανση της αγορας: 10 δις από το ΕΣΠΑ, 3 δις από τις τράπεζες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μήνυμα λιτότητας και στον ιδιωτικό τομέα

Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, υπογραμμίζοντας τις οικονομικες συνθήκες που επικρατούν. Περισσότερα.

ΝΔ: Κουρελόχαρτο οι δεσμεύεσεις του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.,Γ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την απόφαση για ουσιαστικό “πάγωμα” μισθών, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κάνουν, κυριολεκτικά, “κουρελόχαρτο” τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Ανέτοιμοι και αμήχανοι αποκαλύπτουν και ομολογούν ότι προεκλογικά παραπλάνησαν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες.Σήμερα, όμως, όλοι ξέρουν ποιοι τους είπαν -κυνικά ψέματα- και ποιος ηγέτης και ποιο κόμμα τους είπαν, με αίσθημα ευθύνης, την αλήθεια.Ποιος τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών».

Από....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: