Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Στέλνουν βιογραφικά για να γίνουν γενικοί γραμματείς. ΦΥΓΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»


Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Διαψεύδει ότι βρίσκεται στη λίστα ο Γ. Γλύκας και δηλώνει ότι θα ξαναείναι υποψήφιος για το δήμο Περάματος

Θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων ή περιφερειών διεκδικούν δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ από μικρούς δήμους σε όλη τη χώρα μετά την οριστικοποίηση ότι ο «Καποδίστριας 2» θα εφαρμοστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί οι δήμοι τους αναμένεται να συγχωνευθούν με μεγαλύτερους, δηλαδή να καταργηθούν, με αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια να απωλέσουν τα αξιώματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα βιογραφικά που συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν και δημάρχων μικρών δήμων που το 2006 είχαν εκλεγεί είτε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ είτε ακόμη και ως ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα ήταν αυτό του νυν δημάρχου Περάματος Γιάννη Γλύκα , ο οποίος, όπως λένε, οι «κακές γλώσσες» στην περιοχή του ακόμη και πριν την οριστικοποίηση εφαρμογής του «Καποδίστρια 2» έψαχνε να βρει τρόπο αποχώρησης από το δήμο μπροστά στον κίνδυνο να ηττηθεί από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο. Αντίστοιχες περιπτώσεις δημάρχων του ΠΑΣΟΚ που κινδυνεύουν είτε με είτε χωρίς τον «Καποδίστρια 2» φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα η λίστα με τα βιογραφικά να είναι μεγάλη.

Πάντως, όπως διαμηνύεται από αρμόδιες πηγές, «οι περιπτώσεις των δημάρχων – γραμματέων δεν απασχολεί την κυβέρνηση». Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κανένα από τα συγκεκριμένα βιογραφικά δεν έχει προκριθεί. Άλλωστε, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές «με αυτό το σκεπτικό γιατί να μην προτιμούσαμε αποτυχόντες βουλευτές;».

Διαψεύδει ο Γ. Γλύκας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δήμου Περάματος σχετικά με δημοσίευμα της αυτοδιοίκησης gr., αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Γλύκας δεν έχει καταθέσει αίτηση για θέση Γενικού Γραμματέα Υπουργείων ή Περιφερειών και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, ο δήμαρχος επιθυμεί ως αντίπαλό του τον κ. Γιάννη Λαγουδάκο και παρακαλά να μην τον αλλάξουν, μιας και τόσοι τον αμφισβητούν (ανεξαρτητοποίηση 5 εκ των 6 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης). "Η μάχη θα δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο, με ή χωρίς «Καποδίστρια 2». Στηρίζουμε, βέβαια, τον «Καποδίστρια 2» αρκεί να συνοδευτεί με τους ανάλογους όρους για την τοπική αυτοδιοίκηση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται μια απαρίθμηση των μεγάλων έργων της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γλύκα. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί: ο δεύτερος δρόμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία-συνεχίζεται βέβαια η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του-, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου του 2009, ενώ έχουν παραδοθεί στον Περαμαϊκό λαό το Α’ ΚΑΠΗ, το 5ο Νηπιαγωγείο, το ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο, το ανακαινισμένο γήπεδο της Πρόνοιας καθώς και το κλειστό γυμναστήριο της Πρόνοιας, η πλήρως ανακαινισμένη πλατεία πρώην Κωνσταντινουπολιτών και νυν Τζορμπατζόγλου, αφιερωμένη στην μνήμη του πρώτου Δημάρχου της πόλης μας.

Επιπλέον, επιλύθηκε το πρόβλημα της Ψυτάλλειας, η περιοχή της Χωράφας παραχωρήθηκε στο δήμο από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ επετεύχθη και η νομιμοποίηση του παζαριού, δίνοντας τέλος στο παρεμπόριο.

Τέλος, σπουδαία έργα είναι υπό παράδοση, όπως το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, στο Δυτικό Άκρο. Άμεσα πρόκειται να εγκαινιαστεί ο νεοκατασκευασμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Ικαριώτικα, καθώς και το ΚΕΦΟ, όπου θα στεγαστούν οι Γιατροί του Κόσμου, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Επιπλέον, υπό παράδοση είναι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Αγία Παρασκευή, η ανακαίνιση του γηπέδου Περάματος, το 2ο ΚΕΠ στο Ικόνιο, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Ικόνιο και η κατασκευή σκέπαστρου στο κολυμβητήριο. Δρομολογούνται ακόμα αναπλάσεις σε μεγάλες εκτάσεις της πόλης μας, όπως στην πλατεία Πρόνοιας, πλατεία Δημητριάδη, στον Αρμό, στο Δυτικό Άκρο και στην είσοδο της πόλης.

Από ....aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι και ο Μάκης έχει υποβάλει τα χαρτιά του για Περιφερειάρχης !!!!
Γνωρίζει κάνεις τίποτα για αυτό το θέμα ?