Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η Φθιώτιδα σηκώνει το κεφάλι και φεύγει μπροστά...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα Τόνια Αντωνίου μιλά στο Press-gr για την επερχόμενη νίκη, την επόμενη μέρα των εκλογών και τις νέες προτεραιότητες

-Η Νέα Δημοκρατία φεύγει, κ. Αντωνίου, και το ΠΑΣΟΚ έρχεται, «λαού θέλοντος». Τι σημαίνει αυτό για τη Φθιώτιδα;
Σημαίνει ότι τελειώνει μια εποχή μιζέριας. Η Φθιώτιδα σηκώνει το κεφάλι και φεύγει μπροστά.
-Για εσάς, την Τόνια Αντωνίου;
Ως κυβερνητικός βουλευτής θα συνεχίσω να διεκδικώ για τον τόπο μου, όπως έκανα και ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω το παράδειγμα των παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, που δεν διεκδικούσαν τίποτα, μήπως και ενοχληθούν οι Υπουργοί τους.
-Τι αλλάξατε και τι κρατήσατε ίδιο σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία σε σχέση με την προηγούμενη;
Αυτό που άλλαξα, ήταν ότι μείωσα τις εκλογικές μου δαπάνες και την κατανάλωση χαρτιού, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του προέδρου μας, του Γιώργου Παπανδρέου, για περιστολή της σπατάλης και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό οι συμπολίτες μου που μένουν στο νομό δεν έλαβαν φέτος ταχυδρομικά το φυλλάδιό μου. Αυτό που δεν άλλαξα ήταν η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας.
-Ποιο ήταν το προσωπικό σας σύνθημα σ’ αυτές...

τις εκλογές;
Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας- Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα
-Έρχεστε στην κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Είστε έτοιμοι γι’ αυτό;
Εμείς δεν δραπετεύουμε από τα δύσκολα και δεν κρυβόμαστε, όπως ο κύριος Καραμανλής, που είπε «δεν μπορώ» και τράπηκε σε φυγή. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε «εμείς μπορούμε» και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας.
-Και τι αλλάζει την επόμενη ακριβώς μέρα, στις 5 Οκτωβρίου;
Αλλάζει πρώτα πρώτα το κλίμα στη χώρα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Αλλάζει η ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για να υπάρξει ένα νέο και αισιόδοξο ξεκίνημα.
-Στο κόμμα σας έχετε μιλήσει πολύ για κάποια κοστούμια και ταγέρ της εξουσίας που ράβονται από τώρα. Έχετε ετοιμάσει κι εσείς το δικό σας;
Ο ράφτης για όλους μας είναι ο ελληνικός λαός. Από εκεί και πέρα μας νοιάζει το κοστούμι της νέα τετραετίας, να είναι αυτή τη φορά πράσινο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πρόγραμμά μας για την πράσινη ανάπτυξη.
-Τι είναι διαφορετικό στο ΠΑΣΟΚ του 2009 σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2004;
Ο τρόπος που βλέπουμε την εξουσία, οι πολιτικές μας προτεραιότητες και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κομματικός οργανισμός. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και από τα λάθη των άλλων.
-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα και ποια η λύση του;
Ότι δεν παράγουμε και ότι ο πλούτος και τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια.
Θέλουμε την πράσινη ανάπτυξη για να παράγουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλουμε δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
-Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό σας και ποια η λύση του;
Η ανεργία. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς επενδύσεις, χωρίς έργα δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Επομένως στόχος μας είναι τα «χωρίς» να γίνουν «με».

Από ......press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: