Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι το ναυλωμένο τρένο των Οικολόγων Πράσινων, με δεκάδες υποστηρικτές, υποψήφιους, αλλά και απλούς φίλους του σιδηροδρόμου. Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, ένα πολιτικό κόμμα χρησιμοποιεί τρένο στην εκλογική του εκστρατεία, στοιχείο με προφανή συμβολισμό.

Πριν την αναχώρηση, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος περιόδευσε τους χώρους του σταθμού των Αγίων Αναργύρων και συζήτησε με σιδηροδρομικούς για τα προβλήματα του χώρου τους αλλά και για τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, "Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν το σιδηρόδρομο. Είναι ένα οικολογικό και φτηνό μέσο, απαραίτητο στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της ακρίβειας, που υποβαθμίζεται από τα συμφέροντα των οδικών μεταφορών. Από φτωχός συγγενής στη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μετατραπεί σε ορφανό για υιοθεσία. Δεν είναι δυνατό να απαξιώνεται, να κόβονται γραμμές και δρομολόγια και τελικά να έχουμε και εδώ μια αρνητική πρωτιά με μόνο το 2% του μεταφορικού έργου να γίνεται με το σιδηρόδρομο ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κινείται στο 8-10%. Ας το συνειδητοποιήσουμε: τα μεταφορικά μέσα του 21ου αιώνα έρχονται πάνω σε ράγες: το τραμ και το μετρό μέσα στις πόλεις και το τρένο έξω από αυτές."

Δεν υπάρχουν σχόλια: