Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ ο Π.Ψωμιάδης

ِΑναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Κραδασμοί στη Νέα Δημοκρατία καθώς μαίνεται η παρασκηνιακή μάχη της διαδοχής εν όψει του έκτακτου συνεδρίου. Την πρόθεση του να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι μπαίνει μπροστά και θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κάποια άλλη, μεγάλη, όπως τόνισε, υποψηφιότητα, που θα τον πείσει ότι εκφράζει την πλατφόρμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

"Στην κοινή αυτή προσπάθεια μπαίνω μπροστά μαζί με άλλα άξια, ικανά στελέχη και θα είμαι παρών. Μπαίνω μπροστά, δηλώνω παρών για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη. Αν, όμως, κάποια άλλη υποψηφιότητα με πείσει ότι εκφράζει, αξιόπιστα, ιδεολογική πλατφόρμα, την ιδεολογική ταυτότητα που εκφράζει ο κεντροδεξιός χώρος, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να συστρατευτώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Alter.

Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αρχηγία άλλα πέντε στελέχη της ΝΔ, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μόνο υποψηφιότητα... "Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια μόνο υποψηφιότητα", είπε στο Mega ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του στίγματος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε στον Flash 96 ο Βασίλης Μαγγίνας. Δεν μπορεί να είμαστε και ολίγον φιλελεύθεροι, και ολίγον λαϊκοί και ολίγον αριστεροί σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση ζήτησε μέσω του Flash 96 ο Γιάννης Μανώλης. Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι το φέουδο κάποιων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσει η αποστολή επιστολών προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το συνέδριο της ΝΔ.


Την έδρα στην Α' Θεσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος και στη Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι στη Βουλή θα μπει ο κ. Χρήστος Ζώης (υποψήφιος Λαρίσης), ενώ μένει εκτός ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας (υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης).

ِΑπό....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: