Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Θέλουν Καραμανλή αλλά επιλέγουν Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com



Πολύβιος Κανές

Εν μέσω εξελίξεων, διαγκωνισμών και έντονης αλλά κόσμιας, προς το παρόν, αντιπαράθεσης, βρίσκεται ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης μάχονται με έπαθλο την αρχηγία του κόμματος και την ελπίδα να επανέλθει η Κεντροδεξιά, κάποια στιγμή, στην εξουσία.

Η νέα Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία από τη zougla.gr έρχεται να αποτυπώσει τις τάσεις μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και αυτές που επικρατούν στο σύνολο της κοινωνίας για τα πρόσωπα «κλειδιά», τα οποία διεκδικούν την ψήφο της βάσης του κόμματος.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η ψηφοφορία άρχισε στις 16 Οκτωβρίου και έληξε στις 19 του ιδίου μηνός. Ψήφισαν 8.029 πολίτες. Τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν με βάση το τι ψήφισαν οι χρήστες του διαδικτύου που συμμετείχαν στη διαδικασία της Ανοικτής Ψηφοφορίας, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Το 84% των συμμετεχόντων στην έρευνα της zοugla.gr είναι άνδρες και το 16% γυναίκες.

Το 9,9% ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία από 18 έως 24 ετών. Το 64,7% στην κατηγορία από 25 έως 44 ετών, το 23,9% στην κατηγορία από 45 έως 64 ετών και τέλος το 1,5% στην κατηγορία άνω των 65 ετών.

Από τους 8.029 πολίτες – χρήστες του διαδικτύου που ψήφισαν, το 53% έχει τελειώσει ανώτατη πανεπιστημιακή σχολή, το 18% έχει τελειώσει ανώτερη σχολή, το 27% διαθέτει απολυτήριο Γυμνασίου - Λυκείου και το 2% απολυτήριο Δημοτικού.

Από ....Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: