Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Γιατί οι ψηφοφόροι μας εγκατέλειψαν; - Η ήττα

• Υποστείλαμε τις σημαίες μας. Νόμισαν κάποιοι ότι «οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες» πια... Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, αλλά εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει. ‘Όμως χωρίς ιδεολογία χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου.
• Δεν προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε την ιδεολογία μας. Απλώς προσπαθήσαμε να την… κρύψουμε.
• Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία «θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά». Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλου πυρήνα των οπαδών της δικής μας Παράταξης.
• Το κόμμα έχει χρόνια να συζητήσει συλλογικά και συντεταγμένα. Κι όταν ένα κόμμα δεν συζητά, χάνει την επαφή με την κοινωνία. Και τελικά χάνει την εμπιστοσύνη της. Η ελπίδα
• Άμεση επανίδρυση της Ν.Δ.: επιστροφή στην ιδεολογία μας και τη στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες.
• Είμαστε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Που δίνει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.
Δίνει προτεραιότητα στη διάχυση του εισοδήματος, όχι στην αναδιανομή των… δανεικών.
Δίνει προτεραιότητα στην αναδιανομή των ευκαιριών και της επιχειρηματικής ισχύος, όχι στη φορολόγηση κάθε παραγωγικής ικμάδας.
Δίνει προτεραιότητα στη δημοκρατία, όχι στην κομματοκρατία, ούτε στην γραφειοκρατία, ούτε στα καρτέλ…
• Μετά από βαριά ήττα χρειάζεται δύο πράγματα: Καθαρό μυαλό και ακμαίο Ηθικό. Κι ένα τρίτο, που προϋποθέτει τα άλλα δύο: Ελπίδα. Αυτή την Ελπίδα οφείλουμε να την προσφέρουμε στην παράταξη - και σ’ αυτούς που μας ψήφισαν και σ’ αυτούς που απομακρύνθηκαν από μας. Να την προσφέρουμε άμεσα και απερίφραστα. Όχι αύριο. Τώρα…

2. Τοποθέτηση στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, Σάββατο 10/10/09

• Σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση. Δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε Κύρος και Δύναμη στο νέο Αρχηγό.

3. Δήλωση για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, Σάββατο 10/10/09

«Ακούστηκαν απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού είτε από τους 4.800 συνέδρους είτε από τους 90 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αγαπώ και τιμώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους Συνέδρους. Άλλωστε το ’χω πει ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Όμως θεωρώ, ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο απ΄ ό,τι ζητάει η βάση της Ν.Δ. Αντί να πάμε στους πολλούς να πηγαίνουμε όλο και σε πιο λίγους. Επαναλαμβάνω τη θέση μου: Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες!»

4. Σχόλιο για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου - Κυριακή 11/10/09

• «Η θέση μου είναι σταθερή: Το Συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοικτούς καταλόγους, δηλαδή την εκλογή του Προέδρου από τη Βάση».

Από i-Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: