Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Η ζωή των εργαζομένων αποτελεί για το κεφάλαιο αναλώσιμο αγαθό. Ο θάνατος σήμερα του βαριά τραυματισμένου εργάτη στη ΛΑΡΚΟ προστίθεται στις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, που χάνονται κάθε χρόνο στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.
Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι απάν-θρωπες συνθήκες δουλειάς, η έλλειψη μέτρων για την υγιεινή ασφάλεια και εν τέλει για την ανθρώπινη ζωή δεν αποτελούν θέμα συζήτησης των τηλεοπτι-κών αστέρων των 8 και πιθανόν δεν θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για αυ-τή την απάνθρωπη κατάσταση είναι τεράστιες. Ανέχτηκαν και διευκόλυναν την εργοδοτική αυθαιρεσία, αρνήθηκαν να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για την εφαρμογή των κανόνων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι συνυπεύθυνοι για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να οργα-νώσουν την πάλη τους στους χώρους δουλειάς για την εφαρμογή της εργατι-κής νομοθεσίας και των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας. Να προλάβουμε ώ-στε να μην έχουμε άλλα θύματα και όχι απλά να καταδικάζουμε εκ των υστέ-ρων. Η ΓΣΕΕ οφείλει να παίξει τελικά τον ρόλο της και σε αυτό τον τομέα.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει στην οικογένεια του νεαρού εργάτη, της ΛΑΡΚΟ τα πιο θερμά συλλυπητήρια

Από apnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: