Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Διακομματική για τις εκλογές

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον αποκλεισμό τους από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής και στη συνέχεια αποφάσισαν να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εξωτερικών.

Μετά από την πρόσκληση που έλαβε το κόμμα μας για την συνάντηση των εκπροσώπων τύπου σήμερα στις 17:00 και την ενημέρωση για τις αποφάσεις της Διακομματικής αποφασίστηκε να ανασταλεί η προγραμματιζόμενη παράσταση διαμαρτυρίας.

Εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε για τον υπολογισμό του χρόνου προβολής με βάση το ποσοστό των προηγούμενων εθνικών εκλογών και όχι των πιο πρόσφατων Ευρωεκλογών κάτι που λειτουργεί υπέρ των 2 μεγάλων κομμάτων. Έτσι για παράδειγμα, στους Οικολόγους Πράσινους θα διατεθεί συνολικά σε όλη την εκλογική περίοδο όσος χρόνος διατίθεται καθημερινά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο νόμος 3023/2002 που ορίζει τα ζητήματα της προβολής των κομμάτων και της διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα αποτελεί τεχνητό εμπόδιο στην παρουσία και την βιωσιμότητα αναδυόμενων πολιτικών δυνάμεων. Με τους περιορισμούς στην προβολή όσο και την χρηματοδότηση των μικρών και νέων πολιτικών δυνάμεων ο νόμος στοχεύει ξεκάθαρα στην διασφάλιση του καρτέλ των μεγάλων και μικρών κομμάτων.

ecogreens-gr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: