Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Τα Οικονομικά Σκάνδαλα στο Δήμο Καμένων Βούρλων αρχίζουν να εξιχνιάζονται!!!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Το Blog των Ενεργών Πολιτών Καμένων Βούρλων θέλει κατ` αρχάς να ευχαριστήσει τον κ. Καπέλλο Ευστάθιο διότι παρακολουθεί και διαβάζει το Blog και για την ευαισθησία που έδειξε να μας στείλει ένα e-mail λέγοντας μας ότι στο δημοσίευμα του Blog στις 31 Αυγούστου 2009 με τον τίτλο ‘’ Εγκαθίστανται στο Δήμο Καμένων Βούρλων ελεγκτές Οικονομικού Εγκλήματος για τα Οικονομικά Σκάνδαλα ‘’ έχουν γραφτεί ανακρίβειες (αν ανακρίβειες είπε ο κ. Αντωνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε ανακρίβειες γράψαμε και εμείς στο Blog). Το Blog στο δημοσίευμα του δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο Δημοτικό Υπάλληλο. Αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα παρακαλούσαμε τον κ. Καπέλλο να πάρει από την κ. Λουκία τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (αν δεν του τα δώσουν ας μας πει να του τα στείλουμε με ένα e-mail) και να τα ακούσει πρώτα . Θα διαπιστώσει ότι εμείς γράψαμε πολύ λιγότερα από όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου. Στα πρακτικά αυτά θα ακούσει ο κ. Καπέλλος ότι ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου παίρνει χρήματα απ` τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι ανταποδοτικά και τα χρησιμοποιεί για να πληρώσει το έκτακτο προσωπικό του Δήμου. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Καπέλλο σαν προϊστάμενος οικονομικών του Δήμου που είναι αν αυτά γίνονται εν αγνεία του ή με εντολή δικιά του μεταφέρονται τα οικονομικά ποσά που συγκεντρώνονται απ` τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης των δημοτών, που είναι ανταποδοτικά, σε άλλους κωδικούς όπως για την πληρωμή του έκτακτου ωρομίσθιου προσωπικού ή όπου αλλού χρειάζεται χρήματα ο Δήμος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Καπέλλος γνωρίζει την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αριθμό 69/2008 που αναφέρεται στα ανταποδοτικά τέλη και στις επιπτώσεις που έχουν οι παραβάτες του Νόμου είτε είναι Δήμαρχοι είτε Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Μέρος της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ

Β. Δεν είναι σύννομο να διατεθεί, κατ` εφαρμογή των παρ. 1 και 2.του άρθρου 161 του ν. 3463/2006, πίστωση που εγγράφηκε στον προϋπολογισμό των Ο.Τ.Α για την εκτέλεση έργου που προγραμματίσθηκε στο πλαίσιο παροχής υπηρεσίας, για την οποία επιβλήθηκαν ανταποδοτικά τέλη (π.χ τέλος καθαριότητος & φωτισμού ή δυνητικά , ανταποδοτικά τέλη του άρθρου 25 του ν. 1828/1989), για την εκτέλεση άλλου έργου που δε σχετίζεται με την υπηρεσία αυτή.


Ευελπιστούμε ότι οι ελεγκτές του οικονομικού εγκλήματος που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο Καμένων Βούρλων για το σκάνδαλο των τελών ύδρευσης αποχέτευσης να τα ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και όλοι οι υπεύθυνοι του Δήμου που κατασπαταλούν τα χρήματα των Δημοτών ανεξέλεγκτα να κάτσουν στο σκαμνί και να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala ipe tetio pragma o Makakos, oti mpori na perni xrimata apo ta teli idrefsis apoxetefsis ke na plironi to ektakto prosopiko !!!

Ανώνυμος είπε...

oxi mono o makakos ipe oti mpori na plironi apo ta teli pou ine adapodotika to prosopiko ala ke o k. Platanias

Ανώνυμος είπε...

kala bori na ine toso asxetoi oi anthropoi

Ανώνυμος είπε...

ipane ke to alo koufo oti oi proigoumenoi epernan xrimata apo ton logarismo ton telon idrefsis ke apoxetefsis ke ekanan diafora erga sto dimo

Ανώνυμος είπε...

i adipolitefsi de den ipe tipota gia afto