Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Στη βουλή η Χρυσή Αυγή μέσω ΛΑΟΣ

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Ενώ σύσσωμη η τηλεοπτική παρέα ασχολείται με τις πιθανές λαμπερές υποψηφιότητες που σφάζονται τάχα για να περάσουν την πόρτα του … «πολυσυλλεκτικού» Γ. Καρατζαφέρη, διακριτικά εισχωρούν από το παράθυρο στελέχη που έχουν να επιδείξουν πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση...

... Η επόμενη λοιπόν μεταγραφή του κ. Καρατζαφέρη, που διαμαρτύρεται όταν τον αποκαλούν «ακραίο», ακούει στο όνομα Δ. Ζαφειρόπουλος, που σε αντίθεση από τον Ανατολάκη, είναι επιθετικός …σε ακραίο βαθμό.
Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες με χαρακτηριστικότερη τον ξυλοδαρμό εις βάρος αριστερού φοιτητή και έχει καταδικαστεί για αυτή τη πράξη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της δίκης του (στις 18/9/2008 καταδικάστηκε από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών για παράβαση του Ν. 927/79) υπήρξε ο -σχεδόν θανατηφόρος- τραυματισμός του φοιτητή Κουσουρή.

Κατά τα άλλα, είναι φανερό πως η ενδεχόμενη κάθοδος στη πολιτική σκηνή του Ηλ. Ψινάκη (σε ένα εξόχως ομοφοβικό κόμμα), έγινε απλά και μόνο για να στηθεί ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό πανηγύρι, γύρω από το ΛΑΟΣ.

Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο πως τα κυριότερα εκδοτικά συγκροτήματα, έχουν πάντα στη πρώτη σελίδα θέμα από τα τεκταινόμενα στο ΛΑΟΣ, μιας και αποτελεί μια από τις βασικότερες αντλίες αποδυνάμωσης της ΝΔ (και ταυτόχρονης ισχυροποίησης του ΠΑΣΟΚ), ενώ δημιουργεί και για αυτό που αποκαλούμε «σύστημα» το καλύτερη μηχανισμό απορρόφησης των όποιων κοινωνικών αντιδράσεων.

Γίνεται αντιληπτό ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής μέσω του ΛΑΟΣ στο Κοινοβούλιο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις συνταγματικής νομιμοποίησης και ταυτόχρονης κοινωνικής αποδοχής των δράσεων και των συμπεριφορών αυτών των ακραίων ομάδων.


(antinews.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα το ΛΑΟΣ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και πιστεύει στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία ????? Σα δε ντρεπόμαστε