Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Μήνυμα Καλλιώρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Αναρτήθηκε απο... energoipoliteskv Blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Μήνυμα Καλλιώρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών αποτελεί για όλους μας ημέρα ιδιαίτερου προβληματισμού για την ουσιαστική αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας, που πλήττει τον πλανήτη μας απ’ άκρη σ’ άκρη, ανεξαιρέτως έθνους, φύλου, ηλικίας και κοινωνικο-οικονομικής επιφάνειας.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα πολλών συνανθρώπων μας να κερδίσουν τη ζωή και να πολεμήσουν την εξάρτηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απομόνωση. Ο αγώνας κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά μας αφορά όλους. Κάθε χρόνο χάνονται δεκάδες ζωές. Τα στοιχεία και οι αριθμοί των εξαρτημένων ατόμων είναι συγκλονιστικά, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται πολλοί απελπισμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας και δυστυχώς, πρωτίστως, η νεολαία, το μέλλον κάθε κοινωνίας.

Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών μπορούμε και πρέπει όλοι μας να συνεισφέρουμε. Να σταθούμε στο πλευρό του χρήστη, στο δικαίωμά του στη ζωή και την αποτελεσματική επανένταξή του στην κοινωνία, αλλά και στο πλευρό της οικογένειας που κάποιο μέλος της είναι χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πάταξη της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, γιατί η ζωή είναι ταυτισμένη με τη δημιουργία και όχι τις εξαρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: