Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας έθεσε θέμα παραβιάσεων στο Αιγαίο και ο Νταβούτογλου μας είπε ότι "κι εσείς κάνετε"!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου το θέμα των “μαζικών παραβιάσεων στον αέρα αλλά και στη θάλασσα”, με τις υποτιθέμενες αβλαβείς διελεύσεις. Η απάντηση που πήρε ήταν πως το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα συνεργασίας και ειρήνης κι όχι θάλασσα παραβιάσων “και από τις δύο πλευρές”!


Παραβιάσεις ως γνωστόν κάνουν μόνο οι Τούρκοι ,αλλά η δήλωση Νταβούτογλου δείχνει γιατί τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα και το Γενικό Επιτελείο κάθε λίγο και λιγάκι εκδίδουν ανακοινώσεις περί…ελληνικών παραβιάσεων που δεν υπάρχουν. Θέλουν να παρουσιάσουν και την Ελλάδα ως…επιτιθέμενη!

Το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο προσφυγικό μίλησε για “συνεργασία των ακτοφυλακών των δύο χωρών”!

Το προσφυγικό θέμα ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στην συνάντησή τους .Συμφώνησαν στο αυτονόητο. Ότι πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπισουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρόβλημα ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό.

Παραδέχθηκε ότι η γειτονική χώρα έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος προσφυγικών ροών αλλά ταυτόχρονα και η Ελλαδα έχει δεχθεί τεράστιες ροές προσφύγων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα συντονισμού και συνεννόησης ώστε να χτυπήσουμε αποτελεσματικά τα δίκτυα των διακινητών.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα.Και έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στον Άσαντ. «Στη Συρία υπάρχει ένα καθεστώς βίας. Χωρίς αυτό, οι Σύροι δεν θα εγκατέλειπαν τη χώρα τους».

Ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών και η δημιουργία ελληνοτουρκικών επιτροπών. “Φωτογραφίζει” κοινές περιπολίες; Πιθανόν και πρέπει να διευκρινιστεί. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι γίνονται επαφές με τη Γερμανία “καθώς η κ. Μέρκελ έχει προτείνει τη διεξαγωγή μίας συνομιλίας με τη συμμετοχή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας».

onalert.gr

Από .........  kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: