Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μίμης Ανδρουλάκης: Μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε εμμέσως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων».
 Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός την Κυριακή πρέπει...
να πει στην Ευρώπη «σας ευχαριστούμε αλλά το τίμημα της σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί να είναι η καταδίκη της» και επεσήμανε ότι πρέπει όλοι μαζί να πούμε όχι σε υφεσιακές πολιτικές λιτότητας.

«Ή θα ανακτηθεί η πολιτική νομιμοποίηση και μία αφήγηση εθνική και όχι τριμηνιαία ή θα συρθούμε σε εκλογές, κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και χωρίς ορατές λύσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Από .....  Citypress-gr

Πάνος Καμμένος : Τώρα πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Αν δεν κάνουμε μέτωπο απέναντι στην παράδοση της χώρας θα είμαστε υπεύθυνοι..
Και το Γουδή δεν θα μας χωράει όλους..

Τώρα πρέπει να πούμε ΟΧΙ.
Σας καλώ όλους σε μια συστράτευση να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να προστατεύσουμε την δημοκρατία.




Από.... exomatiakaivlepo

Στα χέρια της ΕΕ η έκθεση της τρόικας

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Τί αναφέρει η έκθεση που βρίσκεται στα χέρια της Λαγκάρντ


Στα χέρια εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε., αλλά και των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται οι εκθέσεις της τρόικας, στις οποίες θα στηριχθεί η απόφαση των δανειστών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Οι εκθέσεις στις οποίες θα στηριχθούν οι αποφάσεις είναι δύο. Η πρώτη αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, βάσει των ελέγχων που διεξήγαγαν το προηγούμενο διάστημα οι ελεγκτές της τρόικας, από την οποία και θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, ενώ η δεύτερη αφορά το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη έκθεση ανάβει «πράσινο φως» για την επόμενη δόση, ενώ οι ελεγκτές αναφέρουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η χώρα.
Προβληματισμό προκαλεί ωστόσο η δεύτερη έκθεση, για το δημόσιο χρέος, καθώς το ΔΝΤ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητά του, με ορίζοντα το 2020.
Μάλιστα, κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα κυμανθεί από 35%-50%.

Από  ......  parapolitika

Σχέδιο επιστολής παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Αξιότιμο κύριο
Φίλιππο Πετσάλνικο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων


Κύριε Πρόεδρε,

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας με τίμησαν δις αναδεικνύοντάς με στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο ελληνικός λαός αγκάλιασε την επιλογή αυτή, όπως κατέδειξαν οι εκδηλώσεις τιμής και αγάπης που
επεφύλαξε στο πρόσωπό μου.
Η πατρίδα περνάει ώρες δύσκολες. Ώρες πρωτόγνωρες για όσους δεν έζησαν το πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα.
Έχοντας μετάσχει επί μακρόν στο πολιτικό γίγνεσθαι έχω επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος και των αιτίων που τα προκάλεσαν.
Το Σύνταγμα, του οποίου ορκίσθηκα να είμαι ο πρώτος πιστός υπηρέτης, δεν μου επιτρέπει παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτά, αλλά και να παρεξηγηθούν.
Μοναδική εξουσία που μπορώ να ασκήσω αυτόνομα είναι η παραίτησή μου, εφ’ όσον κρίνω ότι η παραμονή μου στο ύπατο αξίωμα δεν υπηρετεί πλέον το καλώς εννοούμενο συμφέρον του ελληνικού λαού.
Δεν μπορώ να στέκω απαθής μπροστά στον πόνο και στη δυστυχία που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες, προ πάντων, όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να παρακολουθώ ανήμπορος από το αξίωμά μου τον πρόσθετο πόνο και τη δυστυχία που προοιωνίζονται οι εξωτερικές επεμβάσεις στα εσωτερικά μας και η μεθοδευμένη εξαθλίωση του υπερήφανου λαού μας.
Δεν θέλω να βλέπω από το αξίωμά μου τα ελληνικά νιάτα να ξενιτεύονται. Έχω ξενιτευτεί και γνωρίζω τι σημαίνει ξενιτειά.
Δεν θέλω να βλέπω από το αξίωμά μου τα τιμημένα γηρατειά να ζητιανεύουν ψιχία σύνταξης μετά από σκληρή δουλειά δεκάδων ετών, με την οποία εξασφάλισαν αξιοπρεπή σύνταξη στην προηγούμενη γενιά.
Επιθυμώ με μία ενέργειά μου που συμπορεύεται με το Σύνταγμα να σημάνω συναγερμό που θα οδηγήσει τις εκπροσωπούμενες στη Βουλή δυνάμεις στη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας από όλες, ανεξαιρέτως, τις πολιτικές δυνάμεις.
Μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας θα είναι σε θέση, πιστεύω, να πείσει τους αντιπροσώπους του Έθνους να εκλέξουν τον αντικαταστάτη μου ομόφωνα ως ελάχιστο δείγμα ομοψυχίας και ομόνοιας. Αν αυτό είναι ανέφικτο, τον λόγο έχει πλέον ο μόνος αρμόδιος για όλα ελληνικός λαός.
Υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ευχόμενος με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να μην αργήσει άλλο η ανάταση του ελληνικού λαού και του Έθνους.

Κάρολος Παπούλιας
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2011»

Δια την «αντιγραφήν» 


Από  .......  Taxalia

Πληθαίνουν οι φήμες για άμεση προκήρυξη εκλογών

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:
  1. Υπάρχουν διεθνή δημοσιεύματα ότι θα δοθεί την Παρασκευή η 6η δόση του δανείου, αν όχι από το ΔΝΤ σίγουρα από ΕΕ και ΕΚΤ. Αυτό θα δώσει ανάσες στην οικονομία καθώς τα ταμειακά αποθέματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και θα είναι ευκολότερη η προσφυγή στις κάλπες.
  2. Η διάλυση κάθε ψευδαίσθησης και σεναρίου για συναίνεση των δύο κομμάτων μετά τη σύγκρουση Παπανδρέου – Σαμαρά. Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πάνε περίπατο, οπότε δε μένει τίποτε άλλο από τις εκλογές.
  3. Η δραματική αβεβαιότητα σχετικά με τη λύση που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι συνολικά αλλά και το πιο πιθανό σενάριο του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων τουλάχιστον κατά 40%, γεγονός που θα σημάνει την οριστική χρεοκοπία της χώρας. Γερμανία και Γαλλία συγκρούονται μέχρις εσχάτων και είναι χαρακτηριστική η δραματική προειδοποίηση σήμερα από τον Σαρκοζί (μετά την προειδοποίηση για υποβάθμιση της Γαλλίας) ότι πάμε προς διάλυση της Ευρώπης.
Όλα αυτά, μαζί με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα, δημιουργούν ένα σκηνικό που προοιωνίζεται πρόωρες εκλογές.
Βενιζέλος: Αν δεν ψηφίσετε, δεν υπάρχει αύριο
Τη στήριξη των βουλευτών για να περάσουν τα χαράτσια του πολυνομοσχεδίου ζήτησε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «από τώρα μέχρι και την Κυριακή δίνουμε την μάχη των μαχών».
 Χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά δραματικούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για πολεμικές συνθήκες και τόνισε: “Εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τίποτα… εάν δεν το αντιληφθούμε αυτό, τότε θα χουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί”.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι “δίνουμε μια αγωνιώδη αλλά απαραίτητη μάχη ώστε να αποφύγουμε το τελευταίο, το βαθύτερο και το σκληρότερο σημείο της κρίσης”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Χαρακτήρισε δε το πολυνομοσχέδιο ως το “εισιτήριο” για να “πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους”.

Από ......  Antinews

Ο Λαός μίλησε – εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


φωτό Antinews
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών – η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400.000 – 500.000 κόσμο!!!
Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχιζόταν.

Η πορεία κάλυπτε όλους τους δρόμους από το Πεδίον του Άρεως έως το Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας έκλεισε , ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές ήταν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια.


φωτό Antinews
Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία επιτίθετο συνεχώς στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο όμως οπισθοχωρούσε για λίγο και επανερχόταν. Εκτεταμένη ήταν και σε αυτή την κινητοποίηση η χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης από τους αστυνομικούς, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να αντέξουν στα χημικά.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας.

Από .... Antinews

2ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας "Αδελφοποιημένοι Κόσμοι"

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 2ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας "Αδελφοποιημένοι Κόσμοι"


*Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS +: ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 2ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας "Αδελφοποιημένοι Κόσμοι" http://lokrisnews.blogspot.com/2011/10/2_19.html#ixzz1bDRT9KXk

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας "Αδελφοποιημένοι Κόσμοι" θα πραγματοποιηθεί στην Αταλάντη από 22 έως 24 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή πολλών διακεκριμένων λογοτεχνών από το εξωτερικό.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Λοκρών, η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης και ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 


Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες, απαγγελίες καθώς και λογοτεχνικές συζητήσεις και πλαισιώνονται από τις Χορωδίες Αταλάντης: 'Η Αρμονία'(22/10), 'Η Πρόοδος' (24/10) και τη συναυλία-αφιέρωμα στους ποιητές Οδ. Ελύτη και Ν. Γκάτσο(23/10). Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης το STAR Κεντρικής Ελλάδας. 

*Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS + http://lokrisnews.blogspot.com/#ixzz1bDRF1FyX

Επιμένει η Roland Berger: «Εύρηκα» αντί μεγάλου κουρέματος

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ένα μεγάλο κούρεμα στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αναφέρθηκε την Τρίτη η εταιρεία Roland Berger, η οποία έχει καταρτίσει το σχέδιο «Εύρηκα» για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιούσιας.
Συγκεκριμένα, το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Μάρκους Κράλλ μιλώντας στο Dow Jones Newswires εξέφρασε την εκτίμηση πως ένα μεγαλύτερο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα από αυτό του 21% που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες και δεν θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Επιπλέον υπερασπίστηκε το σχέδιο «Εύρηκα» που έχει καταρτίσει η εταιρεία του και το οποίο προβλέπει μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς να προκληθεί χρεοκοπία.

 

Να ποιοι μας κυβερνούν ...Υπουργοί μαριονέτες..... (Βίντεο)

 Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

  
Οι υπουργοί δεν ήθελαν να υπογράψουν το μνημόνιο !!
Τους το επέβαλε η ηγεσία (Ο Παπανδρέου) !!!
Ποιος το είπε αυτό ;;
Δείτε το βίντεο


Για να μην ξεχνάμε ..Tζουμάκας: Ο ΓΑΠ επέβαλε στους υπουργούς το μνημόνιο


Tζουμάκας: Οι υπουργοί δεν ήθελαν να υπογράψουν το μνημόνιο !!
Τους το επέβαλε η ηγεσία (Ο Παπανδρέου) !!!

Εμείς είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.. είμαστε πολλοί δεκάδες..

Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αυτή την πολιτικήΦταίνε οι πολιτικοί:
Παπάρες είναι αυτά...
Φταίνε οι δεξιοί πολιτικοί είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ είτε είναι στη Ν.Δ ..

Από  .......  exomatiakaivlelo

Ωμός εκβιασμός των βουλευτών και στήριξη σε Ψυχάρη – Μπόμπολα!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Απόπειρα του Παπανδρέου να ιδεολογικοποιήσει την … χρεοκοπία


Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.

Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».

Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια»

Κατά τα άλλα, ήταν σαφής μια απόπειρα του Παπανδρέου να ιδεολογικοποιήσει την χρεοκοπία και την κατάρρευση εμφανιζόμενος εναντίον των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να θυμίσει στην διαλυμένη εκλογική του βάση τα παλιά της ανακλαστικά.

Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να δείξει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Και ορισμένες χαρακτηριστικές εκφράσεις του είναι ενδεικτικές γι αυτή του την κατάσταση

1. Σχεδόν παρομοίασε τον εαυτό του με τον Καποδίστρια λέγοντας: «Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε γιατί έβαλε φόρους, άλλαξε την παιδεία και ήθελε να φέρει την αλλαγή». Δηλαδή κι αυτός θυσιάζεται και κάποιοι θα τον σταυρώσουν;

2. Επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη πατριωτισμός, όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται λέγοντας «Είναι πατριώτης αυτός που ξεχνά πως φτάσαμε ως εδώ και προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα αυτός που δεν αναγνωρίζει ούτε μια επιτυχία στην χώρας μας; Θέλουν να ποντάρουν και να προπαγανδίζουν την αποτυχία και εδώ και στο εξωτερικό». Και συνεχίζει βάλλοντας εμμέσως κατά του Α. Σαμαρά: «Πατριώτης δεν είναι αυτός που υπόσχεται ξανά παροχές και μειώσεις φόρων που θα αυξήσουν ξανά τα χρέη».

3. «Η ψηφοφορία πρέπει να είναι αυτή μεθαύριο για να είμαστε δυνατοί και να σώσουμε την χώρα. Ζητώ απ’ όλους σας να κατανοήσετε την διαφορά των ιδεολογικών μαχών ως σοσιαλιστές και την πολιτική μάχη ως κυβέρνηση». Ένα ακόμη δίλημμα δηλαδή, ένας ακόμη εκβιασμός για να μην υπάρξουν διαρροές.

4. «Καταβάλλαμε μια μεγάλη προσπάθεια για την διασφάλιση της ΕΓΣΕΕ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενισχύουμε τον θεσμό των επιχειρησιακών συμβάσεων. Σήμερα θέλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από την ατομική σύμβαση. Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορούν πιο εύκολα να ιδρύσουν δικές τους ενώσεις». Με λίγα λόγια καταργήθηκε και οριστικά η συλλογική σύμβαση, ενισχύει η κυβέρνηση τις επιχειρησιακές, δηλαδή ότι θέλει να κάνει ο εργοδότης ενώ δεν ξέρει τι γίνεται στην αγορά. Δεν γνωρίζει ότι πλέον είναι καθεστώς ο εκβιασμός του επιχειρηματία στον εργαζόμενο να του κόβει το μισθό ή να τον απολύει; Αλλά που να το ξέρει στη γυάλα του Μαξίμου που είναι κλεισμένος.

5. Κάνει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη όταν ζητά από τους δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δηλαδή τι να κάνουν; Να εκδίδουν αποφάσεις υπέρ των κυβερνητικών μέτρων ή να μη διαμαρτύρονται όπως και οι άλλοι πολίτες για την οικονομική καταστροφή τους;

6. «Εμείς παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας μας. Δεν είναι απλά να διώξουμε κάποιες βάσεις είναι να διώξουμε από μέσα μας εξαρτησιακές δομές που μας έφεραν στην επιτήρηση». Δηλαδή η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και η τοποθέτηση τοποτηρητών δεν είναι υποτέλεια;

7. «Δυο χρόνια αυτή η κυβέρνηση παλεύει να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και αν εμείς υιοθετούσαμε την λογική της παραίτησης θα είχαμε τεράστιες ευθύνες ιστορικές για την κατάρρευση της χώρας». Αυτό είπε ο κ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά αυτός και η κυβέρνησή του σώζουν τη χώρα.

Φτάνει κ. Παπανδρέου. Μη μας σώζετε άλλο. Πηγαίνετε σε άλλη χώρα να τη σώσετε.

Από .... Antinews

19-20 Οκτώβρη: Όλος ο κόσμος στους δρόμους!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com



Από ...... Citypress-gr

Η μητέρα όλων των απεργιών - Παραλύει η χώρα σήμερα και αύριο - Στήθηκαν από νωρίς τα μπλόκα των ΜΑΤ στη Βουλή

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ - Δεν κινούνται ΟΣΕ και Προαστιακός
- Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, δεν κυκλοφορούν ούτε τα ταξί
- 12ωρη αντί για 48ωρη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Τι θα γίνει με τις πτήσεις
- Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία - Κλειστά τα βενζινάδικα και τα καταστήματα
- Κλειστή από τις 06:30 η Β. Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Βουλής!
- Στις 11:00 οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σε Πεδίο του Άρεως και Ομόνοια
- Το Νewsit έφτιαξε για εσάς τον απεργιακό οδηγό της εβδομάδας για να ξέρετε τι σας περιμένει

Με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στην αλλαγή του άρθρου 37 για τις συμβάσεις.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κάνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 11:00 έχει προγραμματιστεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση της Βουλής, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα μετάσχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Δείτε αναλυτικά, εδώ. Και τις δυο μέρες, τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο δε θα γίνονται, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη (από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Την ύστατη ώρα αποφάσισαν αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να περιοριστούν σε 12ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους. Πως θα γίνουν οι πτήσεις της Olympic Air και της Aegean σήμερα.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Aνοιχτό φυσικά παραμένει το ζήτημα της επιστράτευσης των απεργών της ΠΟΕ - ΟΤΑ καθώς έως τώρα κανένα Δήμος δεν έχει λάβει τα φύλλα πορείας.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρες απεργίες  τη Δευτέρα  και την Τρίτη  ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι έκαναν χθες πορεία από την πλατεία Κοραή προς το Υπ.Οικονομικών και τη Βουλή.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο. Οι εφοριακοί έκαναν πορεία χθες προς τη Βουλή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως τη Δευτέρα, θα πραγματοποιούν καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.

Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων. 48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Χθες Τρίτη οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων, ιδιωτικών και δημοσίων είχαν 24ωρη απεργία ενώ πραγματοποίησαν πορεία από την ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας προς τη Βουλή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.

ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την ίδια μερα που θα ειναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα επέλεξαν οι βενζινοπώλες για να κλείσουν και τα πρατήρια  καυσίμων.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.


Από....... Newsit

ΕΚΑΝΑΝ… ΛΑΘΟΣ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η «επιστράτευση»* που αποφάσισε η κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η αποκομιδή των δεκάδων χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό, γιατί καταρχήν στην πρώτη απόφαση έγινε... λάθος και επιστρατεύθηκαν μόνον οι οδηγοί και τα απορριμματοφόρα και όχι το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων (δηλαδή, και οι εργάτες καθαριότητας), με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να γίνει αποκομιδή.


Μάλιστα, το... λάθος επιχειρήθηκε να διορθωθεί με χθεσινή δεύτερη, συμπληρωματική απόφαση στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων της Αττικής, ενώ η πολιτική «επιστράτευση» διευρύνεται (με το σωστό τρόπο, πλέον) και στη Θεσσαλονίκη.

Tα τρία λάθη που προηγήθηκαν
Μόνο που τώρα είναι πλέον αργά!  Κι αυτό γιατί η επιστράτευση μόνο των οδηγών και των απορριμματοφόρων ήταν το... τέταρτο λάθος της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί:
1)     Η προαναγγελία της «επιστράτευσης», με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος στους εργαζομένους στην καθαριότητα με τη βοήθεια των συνδικαλιστών  να... εξαφανιστούν ώστε να μην παραλάβουν ποτέ το ατομικό φύλλο επίδοσης.
Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η aftodioikisi.gr, ήδη σε δήμους της Αττικής υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες ειδοποιούν τους εργαζόμενους σε περίπτωση που αντιληφθούν  κάτι... ύποπτο να κινείται (βλ. περιπολικό να επιχειρεί να επιδώσει τα ατομικά φύλλα).
2)     Η παντελής έλλειψη προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων στους οποίους έπρεπε επιδοθούν τα ατομικά φύλλα.
Οι δήμαρχοι δεν είχαν ειδοποιηθεί, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουν αυτές τις καταστάσεις σήμερα λόγω της απεργίας, ενώ κανείς δε σκέφτηκε εγκαίρως ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σχετικές καταστάσεις που έχουν αποστείλει οι δήμοι στο ΚΕΠΥΟ προκειμένου να λειτουργήσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
3)     Η «επιστράτευση» αποφασίστηκε τη στιγμή που όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα βρίσκεται επί διήμερο στο κέντρο της Αθήνας και το μόνο που δε θα είναι σε θέση όχι να κάνει αλλά ούτε καν να σκεφθεί θα είναι η επίδοση στους απεργούς των ατομικών φύλλων.
Αποτέλεσμα; Μέχρι στιγμής κανένα ατομικό φύλλο να μην έχει επιδοθεί σε απεργούς!

*ΕΔΩ

Από ...... aftodioikisi

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 19 -20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΟΒΟμάστορες : 22/10/2010 Ορεινή Ποδηλασία στη Λίμνη Πλαστήρα 23/10/2011 Ορεινή πεζοπορία στα Νότια Άγραφα – Μπορλέρο 2.016μ.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάββατο : Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 07:00π.μ. 

Μετακίνηση με αυτοκίνητα έως τη λίμνη Πλαστήρα. Διατρέχουμε χωμάτινους δρόμους δίπλα στις όχθες της Λίμνης στη περιοχή του Μεσενικόλα και της Πεζούλας. Επίσκεψη στο Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου και στο φράγμα της λίμνης. Αργά το απόγευμα αφήνουμε τα αυτοκίνητα στα Ζυγογιαννέικα και μετά από μιάμιση ώρα περπάτημα περίπου, φτάνουμε στο καταφύγιο Ελατάκος όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές ή το καταφύγιο.
Το δείπνο θα ετοιμαστεί επιτόπου από τους συμμετέχοντες.
 Εύκολη διαδρομή για ποδηλάτες   Β.Δ.1-Ω.Π.4-Υ.Δ.400μ.-Μήκος 40χλμ περίπου.
Εύκολη διαδρομή για πεζοπόρους Β.Δ.1-Ω.Π.2-Υ.Δ.350μ.


Κυριακή : Ανάβαση στη κορυφή Μπορλέρο των Νοτίων Αγράφων.
Η πεζοπορία αρχίζει από το καταφύγιο σε δασικό δρόμο αρχικά και μονοπάτι στη συνέχεια. έως τις Πόρτες. Μετά από λίγο φτάνουμε στην Αλπική ζώνη και από ασαφές μονοπάτι γίνεται ανάβαση στο κώνο της κορυφής. Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο. Στη συνέχεια ακολουθούμε το κεντρικό χωματόδρομο και  μονοπάτι έως το σημείο που έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητα. Προαιρετικά στάση για θερμά λουτρά στα Καλλυντικά ή Πηγές της Αφροδίτης στα Καμένα Βούρλα.
 Μέτρια διαδρομή για πεζοπόρους Β.Δ.2- Ω.Π.7- Υ.Δ.650μ.
 Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μόνο τη μία ημέρα μετά από συνεννόηση  με τους συντονιστές της δράσης.

 Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 20/10/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι:
1). Λένα Συκιώτη      τηλ. 6974507311
2). Κώστας Γκέκας   τηλ. 6978479090
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com