Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αποκλειστικό: Το πλαίσιο Εθνικού Σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σας παρουσιάζουμε τις γενικές αρχές του νέου πολυσυζητημένου σχεδίου.

Δείτε στο Video που ακολουθεί σε αποκλειστικότητα, το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση..



Από ..... http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_9907.html

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Από ....activistis





Εν μέσω εσωκομματικών διαφωνιών οι πρώτες ανακοινώσεις των μέτρων

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με την αύξηση του ΦΠΑ και τη μείωση των επενδύσεων να αποτελούν "κόκκινη γραμμή", αλλά και με πολλές ασάφειες για τις περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, μισθούς και το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων ανακοινώνεται σήμερα η νέα δέσμη μέτρων.

Θα συζητηθεί σε τρεις διαδοχικές συναντήσεις των κομματικών και των κυβερνητικών οργάνων, στο υπουργικό συμβούλιο -παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα αναχωρήσει στη συνέχεια για την Ουάσιγκτον- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Περιλαμβάνει ουσιαστικά τέσσερα πακέτα: τα εισπρακτικά μέτρα αξίας τουλάχιστον 23 δισ. ευρώ, το πακέτο των 50 δισ. ευρώ αποκρατικοποιήσεων, τα σχέδιο τόνωσης της ανάπτυξης και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ως κοινωνικό αντιστάθμισμα.

Δεν θα λύσει όμως όλες τις... απορίες. Οι διαφωνίες των προηγούμενων ημερών μεταξύ κορυφαίων υπουργών, που εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους με τις περικοπές που ζητήθηκαν αλλά και με συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, αλλά και οι ακόμη πιο οξείες αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, οδηγούν στην αναβολή πολλών ανακοινώσεων. Το πλήρες πακέτο μέτρων θα καταγράφεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 16 Μαΐου στη Βουλή για να ψηφιστεί το αργότερο έναν μήνα μετά.

- Τα δημοσιονομικά μέτρα εκτιμώνται για την περίοδο 2012- 2015 σε 23 δισ. ευρώ. Στο ποσό θα προστεθούν τα μέτρα που θα ληφθούν φέτος για να καλύψουν τις αποκλίσεις του προϋπολογισμού και το υψηλότερο έλλειμμα του 2010.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος στην φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη σπατάλη, θα αποφευχθούν αναλυτικές αναφορές στους τομείς που «καίνε» όπως είναι τα κοινωνικά επιδόματα και οι αλλαγές στο μισθολόγιο. Αναμένεται ότι δεν θα υπάρχει αναφορά σε περικοπή επενδυτικών δαπανών και σε νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών (αμφίβολο είναι ωστόσο αν θεωρείται ως νέο μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά από το 2012 που έχει ήδη αποφασιστεί).

Μέχρι και χθες εκφράζονταν διαφωνίες για την κατανομή των μέτρων ανά υπουργείο, με την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου να δηλώνει αδυναμία εύρεσης των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ που της ζητήθηκαν. Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και για το πακέτο του υπουργείου Εργασίας.

- Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικοί ετήσιοι στόχοι από τους οποίους θα προκύψουν τα 50 δισ. ευρώ που θα μειώσουν το χρέος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και των εταιρειών ύδρευσης, με το κράτος να περιορίζεται πολύ μικρή συμμετοχή.

Ωστόσο, και χθες, αναφέρουν αρμόδια στελέχη, εκφράστηκαν από κορυφαίους υπουργούς και πάλι διαφωνίες για το κατά πόσο πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ, λόγω του κρίσιμου ρυθμιστικού ρόλου τους. Έτσι, θεωρείται ακόμη αβέβαιο το θα γραφεί στο σημερινό πρόγραμμα. Αναμένεται να υπάρχει αναφορά και σε μεγάλα ακίνητα του δημοσίου που θα αξιοποιηθούν.

- Ο τρίτος πυλώνας των μέτρων θα περιγράφει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις-έκπληξη για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων, με στόχο τον περιορισμό των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων.

Από .....capital.gr

Επίθεση στο Νομπελίστα James D. Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com














Σε ολομέτωπη αντιπαράθεση οδηγούνται ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ολομέτωπη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα επεισόδια με στόχο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στους Αγ. Αναργύρους και τον τραυματισμό στελεχών του κυβερνόντος κόμματος.

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Νίκος Σαράντης κατονόμασε ως επικεφαλής των «αγανακτισμένων πολιτών» τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη Π. Τερζόγλου, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να εκδώσει σφοδρή ανακοίνωση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Η Ιπποκράτους χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα και τον Συνασπισμό του οποίου ηγείται, ως συνυπεύθυνους σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και τον καλεί να αντιληφθεί ότι πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στον παρελθόν δεν οδηγούν παρά στη βία και στη νοθεία και πλήττουν τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΝ απάντησε κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο και ότι ξεπέρασε κάθε όριο τονίζοντας ότι «η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν».

Ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν αρνείται ότι ο κ. Τερζόγλου ήταν ο επικεφαλής της αντι-συγκέντρωσης. Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ μαζί του κ. Τσίπρας ο κ. Τερζόγλου αρνήθηκε, όμως, ότι ήταν αυτός που επιτέθηκε, αναφέροντας ως δράστη της επίθεσης άνεργο από το Καματερό, το όνομα του οποίου όπως είπε στον πρόεδρο του ΣΥΝ δεν γνωρίζει.

Η Κουμουνδούρου υιοθετεί το επιχείρημα του κ. Τερζόγλου και επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι πολιτική του είναι αυτή που δημιουργεί τις επιθέσεις πολιτών κατά στελεχών του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του real.gr μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΝ θεωρεί λάθος την τακτική των αντι-συγκεντρώσεων στελεχών του κόμματος σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και στο παρασκήνιο θα γίνει προσπάθεια να «μαζευτούν» οι «σκληροί» του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκώσει τους τόνους καθώς αυτή τη φορά δεν έγινε απλώς αντι-συγκέντρωση με αποδοκιμασίες, αλλά επικράτησε βία.

Αρχικά ερρίχθησαν αυγά κατά του υπουργού Υγείας και της συνοδείας του, ενώ όταν ο υπουργός προστατεύτηκε και εισήλθε στην αίθουσα ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση ακολούθησε «ντου» κάποιων εκ των αντι-συγκεντρωθέντων με κράνη και γκλομπς.



Τα χτυπήματα με το γκλομπ εδέχθη ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου, ο οποίος υπέστη αμνησία από τα χτυπήματα, ενώ θύματα της βίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων Πολύδωρας Τσελέκας, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου και γνωστή τραγουδίστρια ρεμπέτικων Θεοδώρα Στίγκα και ο κ. Κολοβός που νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο.

Ο κ. Τερζόγλου αργά το βράδυ υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων Νίκο Σαράντη, ενώ σήμερα αναμένεται να ενταθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων.

Από .....real.gr








Εξαφανισμένος ο Ραγκούσης μετά την απόφαση για τους συμβασιούχους

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ισχύει ότι ο Ραγκούσης έπαιρνε τηλέφωνα σε καναλάρχες και εκδότες για να υποβαθμίσουν το θέμα;

Πού ακούστηκε , ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας αντί να κάνει επίσημη τοποθέτηση επί της τελεσίδικης απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για τους συμβασιούχους, να προβαίνει σε διαρροές λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει καμία πολιτική απόφαση που θα αφορά στη μονιμοποίησή τους.
Άσε που το parapolitika.gr είναι σε θέση να γνωρίζει (σσ και δεν δεχόμαστε κουβέντα γι΄ αυτό) ότι ο Ραγκούσης έπαιρνε τηλέφωνα σε καναλάρχες και εκδότες για να υποβαθμίσουν το θέμα!
Σε μερικές περιπτώσεις το πέτυχε αφού για παράδειγμα χθες το βράδυ το MEGA δεν ανέφερε το παραμικρό. Σε άλλες όμως απέτυχε κι αυτό φαίνεται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Να αναφέρουμε για όσους δεν το ξέρουν , ότι μέχρι προχθές ο Ραγκούσης διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους ότι ο Άρειος Πάγος θα εκδώσει απόφαση σε βάρος των συμβασιούχων.

Δ.Γ.

Από ....parapolitika.gr

Οι τραγικές ολιγωρίες

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να λάβει μέτρα και να δανειστεί εγκαίρως, ήταν να φουσκώσει περισσότερο το έλλειμμα και να κατασυκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα. Είναι γνωστές οι οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της στις αγορές που οδήγησαν στην, καταδικαστική όπως αποδείχθηκε για την Ελλάδα, προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης της Τρόικας. Η τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη των μέτρων, σε συνδυασμό με τα εγκληματικά λάθη και τις άνευ προηγουμένου παλινωδίες του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου, στοίχισε πανάκριβα στην ελληνική οικονομία και επιβάρυνε δραματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που πλήρωσαν το λογαριασμό του Μνημονίου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.. και ο υπουργός των Οικονομικών αποδεικνύεται ότι δεν έμαθαν ούτε από τα λάθη τους.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξή του στους «Financial Times», προεξόφλησε, ουσιαστικά, την αποτυχία του προγράμματός του, εκτιμώντας ότι μπορεί η Ελλάδα να μην καταφέρει να βγει στις αγορές ούτε το 2012. Οσο κι αν το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε, εκ των υστέρων, να τα μαζέψει, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού τα σπρεντ εκτινάχθηκαν πάνω από τις 1.000 μονάδες και οι τιμές των ομολόγων έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα 13 ετών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις περσινές ατυχείς δηλώσεις του ότι η ελληνική οικονομία «είχε πορεία σαν τον “Τιτανικό”». Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά ο «Τιτανικός νούμερο 2» του υπουργού Οικονομικών οδηγεί σε νέο ναυάγιο την οικονομία. Τελικά, το λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, με το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώνεται σήμερα.

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ένα…κλικ, πριν την εξέγερση

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
 
Ενώ η ελληνική Κυβέρνηση, μέσω συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους Financial Times, αλλά και των οργάνων της ΕΕ επιμένουν να διαψεύδουν σε όλους τους τόνους την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι αγορές φαίνεται πως δεν πείθονται από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ανταπεξέλθουν στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων προσαρμογής που απαιτούνται για να βγεί η χώρα από την κρίση.
Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης συνεχίζουν να τροφοδοτούνται και από τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο ανέφερε πως η βιωσιμότητα ή όχι του ελληνικού χρέους θα φανεί ύστερα από τα αποτελέσματα έκθεσης που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο.
Η συνεχιζόμενη φημολογία και οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδος να διαχειριστεί την κατάσταση επηρέασαν τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, που σήμερα εκτοξεύθηκαν σε ύψη ρεκόρ 13%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου της χώρας έφτασαν το 60% για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη πενταετία. Όπως ήταν φυσικό η ψαλίδα του spread μεταξύ γερμανικών και ελληνικών ομολόγων ανέβηκε κατά 15 μονάδες βάσης.
Κάτοχοι ελληνικών ομολόγων εκτιμούν πως σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφύγει σε αναδιάρθρωση θα απωλέσουν 50-70% της αξίας των επενδύσεών τους. Όπως σημείωσε ο Γκρεγκ Βενιζέλος, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas, στο Λονδίνο, «Το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να αναδιαρθρώσει το χρέος της, αν θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά βιώσιμου χρέους, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες».
Σε μια νέα προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, αλλά και να πείσει την τρόϊκα ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους του Μνημονίου, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ένα ενδιάμεσο πακέτο μέτρων την Παρασκευή.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα και με τη δημοσίευση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για έκρηξη της ανεργίας στο 15%, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση της κοινωνίας, αλλά και των αγορών, στην παρουσίαση των νέων μέτρων. Όπως και να έχει, είναι σαν να βλέπουμε το καράβι της ελληνικής οικονομίας να δέρνεται μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Με τη διαφορά ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος Οδυσσέας για να μας οδηγήσει στο ασφαλές λιμάνι της Ιθάκης.

Μείωση της τιμής των διοδίων μέχρι 30%

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

Επίσης, θα προτείνει νέα εκπτωτική πολιτική για τοπικές μετακινήσεις και συχνούς χρήστες.

Η κυβέρνηση βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση τους τελευταίους μήνες, με το κίνημα "Δεν Πληρώνω" να γιγαντώνεται και τις κοινοπραξίες να προειδοποιούν με διακοπή των έργων.

Έτσι, ξεκίνησε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ώστε να κατευναστούν οι αντιδράσεις, αλλά και να....... ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι.

Οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών, που κατασκευάζουν τα έργα.

Επίσης, ανακοίνωσαν και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com