Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές 2023 - Τι σμάδια είναι αυτά ???

 Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com

 


 Παράξενες αυτές οι εκλογές, καιρό είχαμε να το δούμε, ο κόσμος είχε ηρεμήσει σχετικά και το έβλεπε ποιο ψύχραιμα.

Αλλά τώρα έχει ξεφύγει το πράγμα, τσακώνονται για πλάκα οι συγχωριανοί.

Καλά … δεν λέω για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, και πόσο μάλλον τους υποψήφιους δημάρχους (εξαιρώ τον Ηλία που αυτός τσακώνεται και με τον ήσκιο του), λέω για τους απλούς ψηφοφόρους. Λες και αν και βγει ο Α και όχι ο Β θα λύσουν το πρόβλημα τους.

Τι σμάδια είναι αυτά δεν ξέρω, θα δείξει … και μένει να το δούμε μέχρι που θα φτάσει αυτό, ας ελπίσουμε όχι μακριά …

Τέλος πάντως, εξέπνευσε χτες η καταληκτική ημερομηνία για αλλαγές – ακυρώσεις υποψηφιοτήτων κλπ κλπ, και αναμένουμε το πρωτοδικείο να αναρτήσει τους κατατεθειμένους και έγκυρους συνδυασμούς για να ξεκαθαρίσει η ‘ήρα από το στάρι’. Να δούμε ρε αδερφέ πόσες ακυρώσεις από τις αρχικές ανακοινώσεις υπάρχουν ‘ένθεν και ένθεν’.

Για να τα απομυθοποιήσουμε λίγο τα πράγματα, φωστήρες και εθελοντές δεν υπάρχουν (και αν υπάρχουν είναι λίγοι), ο κάθε ένας δημοτικός σύμβουλος αλλά και ο κάθε ένας υποψήφιος δήμαρχος , έχουν το σκοπό τους που σπάνε τα νύχια τους για να εκλεγούν ή να ξανά εκλεγούν (ας μην γελιόμαστε). Όλοι θέλουν κάπως να ‘βολευτούν’, άλλος πολύ άλλο λίγο….

Εν κατακλείδι ο νυν δήμαρχος θέλει πάλι την κουτάλα γιατί κατά πως φαίνεται ‘είναι πολλά τα λεφτά Άρη’ , ο Ηλίας ως επαγγελματίας πολιτικός δεν έχει και άλλη δουλειά να κάνει, ενώ ο Πλατανιάς επελέχθην ως ‘μη χείρον βέλτιστoν’ από τους γνωστούς κύκλους (της ΝΔ, πολιτικών, γιατρών και τοπικών παραγόντων) ώστε να ανακόψει την πορεία του νυν δημάρχου.

Για να τολμήσω και μια κριτική πάντως, ο νυν μας έδειξε μέχρι που μπορεί να φτάσει με όλα τα προτερήματα και τα όλα μειονεκτήματα του…. , από τον Ηλία έχουμε επίσης δήγματα γραφής από την περιφέρεια (όχι και τόσο καλό βιογραφικό, άσε που τσακώνετε με όλο τον κόσμο)…, ενώ μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Πλατανιάς. Λέτε να τα καταφέρει? Ρε μπας και είναι όντως το ‘μη χείρον βέλτιστον’?

Έχουμε καιρό ακόμα να το σκεφτούμε, κανας μήνας απομένει, οπότε έχουμε να λέμε και να γράφουμε κάμποσο ακόμα… πλάκα έχει ..

Πάντως ‘μεταξύ οίνου και τυρου’ που λένε και στο χωριό μου (εννοώ τσίπουρου και μεζέ), άκουσα την εξής ανάλυση … ΑΝ .. λέει ΑΝ… ο νυν δεν βγει με το πρώτο, δηλαδή δεν λάβει πάνω από 43% την πρώτη Κυριακή, τότε την δεύτερη Κυριακή όποιον και να έχει απέναντι … θα χάσει!!!
Και γιατί? … γιατί λέει έχει μεγαλύτερο ποσοστό το ‘ΑντιΣυκιωτικό’ ρεύμα, παρά όσοι είναι μαζί του, που από ότι φαίνεται δεν καλύπτουν το πολυπόθητο 43% . (Κατ εμέ πάντως, δεν τον βλέπω να βγαίνει με την πρώτη, δεδομένων των συνθηκών δηλαδή…)

‘Μένει να το δούμε’, που αρέσκομαι να λέω συνήθως … μένει να το δούμε συγχωριανοί …

Φιλικά
Κώστας Γιαννακούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: