Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Έτσι, για την ιστορία ! Απολογισμός Οικονομικού Έτους 2019

 Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com



 Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 8/1/2021

Ο κ. Συκιώτης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 11/1/2021 συγκαλεί την Οικονομική Επιτροπή με θέμα : «Έγκριση απολογισμού ∆ήμου Καμένων Βούρλων οικονομικού έτους 2019»

Αυτό το θέμα έπρεπε να είχε συζητηθεί σε Ειδική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι 5/9/2020 και εν συνεχεία να γίνει Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κοκ
Δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Συκιώτης δεν έκανε όλα όσα ορίζει το νομικό πλαίσιο των ΟΤΑ για τον Απολογισμό των Οικονομικών Δεδομένων μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες.

Αδιαφορία για τους νόμους και τους κανονισμούς, λόγω αλαζονείας ?
Νοιώθει πανίσχυρος επειδή έχει «άκρες» στους μηχανισμούς που ελέγχουν τις πράξεις του ?
Αυτό πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος στα μέλη της επιτροπής. Και φυσικά να μην προσπαθήσει, για μια ακόμα φορά, να τα «ρίξει» σε κάποιο εξιλαστήριο θύμα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εν αναμονή των πρακτικών της συνεδρίασης.

Αυτό, όμως, που γνωρίζω και θέλω να το επικοινωνήσω μαζί σας είναι ότι αναγκάστηκε να το κάνει λόγω παρέμβασής μου στους θεσμούς της Πολιτείας : ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία.

Το αν αυτή η καθυστέρηση θα έχει ως συνέπεια να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπαίτιους και αν θα διενεργηθεί Έκτακτος Γενικευμένος Διαχειριστικός Έλεγχος στο Δήμο… είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στο εγγύς μέλλον με την έκδοση της ειδικής πράξης από τους Θεσμούς.

Ελπίζω αυτή τη φορά, οι Θεσμοί να ενεργήσουν όπως ορίζουν οι κανόνες του Συντάγματος και των Νόμων και να μην απορρίψουν τη προσφυγή μου διότι ζητώ έλεγχο νομιμότητας.

Επιστολή 28/12/2020 προς…
1. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
2. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,
ως δημότης και ενεργός πολίτης του Δήμου έχω το έννομο συμφέρον και την συνταγματική υποχρέωση να επιθυμώ και να απαιτώ την νομιμότητα των ενεργειών της Αιρετής Διοίκησης.
Σύμφωνα με το αρθ. 163 ν. 3463/2006 – Απολογισμός-Ισολογισμός Δήμων :
[1] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ οφείλει, εντός εξαμήνου [έως 30/6] από τη λήξη εκάστου οικονομικού έτους, να έχει ολοκληρώσει και να έχει υποβάλει τον Λογαριασμό της Διαχείρισης στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
[2] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εντός δύο μηνών και πέντε ημερών [έως 5/9] το αργότερο, από την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, πρέπει συντάξει έκθεση και να την υποβάλλει μαζί με τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις [ Απολογισμός, Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως ] για έγκρισή τους από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ΟΡΚΩΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗ-ΛΟΓΙΣΤΗ ο οποίος και εκδίδει ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ.
[3] Ο Ισολογισμός, τα Αποτελέσματα Χρήσεως και το Πιστοποιητικό Ελέγχου ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ, μετά την έγκρισή τους από το δημοτικό συμβούλιο, σε μία (1) τουλάχιστον εφημερίδα η οποία εκδίδεται στα όρια του νομού που εδρεύει ο Δήμος.
[4] Ο Ισολογισμός με το Πιστοποιητικό Ελέγχου και την Έκθεση Ελέγχου μαζί με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται για έλεγχο στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, μέσα σε έναν (1) μήνα αφότου εκδόθηκε η πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου και η υποβολή του ανακοινώνεται στον Γενικό Γραμματέα / Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
[5] Σε περίπτωση ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιβάλλονται σε βάρος των υπαιτίων οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ που προβλέπει το αρθ. 26 ΠΔ 774/1980 και παράλληλα διενεργείται ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στη διαχείριση του Δήμου, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αρθ. 163 παρ. 5 ν. 3463/06)

Αξιότιμοι Κύριοι,
Στον Δήμο Καμένων Βούρλων η Αιρετή Διοίκηση έκρινε σκόπιμο (;;;) να μην συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για παρουσίαση-συζήτηση-ψήφιση των Οικονομικών Καταστάσεων του Έτους 2019 με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε, εμείς οι δημότες [α] τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας [β] αν υποβλήθηκαν για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και [γ] αν ανακοινώθηκαν και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. [ Για το Έτος 2018 έγινε σύγκλιση του ΔΣ στις 30/10/19 και ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 7/11/19 με ΑΔΑ : 6ΠΥ3ΩΚ1-ΖΩΥ ]
Για τους λόγους αυτούς, απευθύνομαι σε Εσάς, που έχετε ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας και σας παρακαλώ για τις κατά νόμο ενέργειες σας προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης αδικημάτων, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: