Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Eurogroup : Ελάτε την Τετάρτη με ψήφους, υπογραφές και 325 εκ"

Αναρτήθηκε από..... enetgoipoliteskv.blogspot.com



Nα ψηφιστούν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αποφάσισε το Εurogroup σε απόλυτα εχθρική κίνηση προς την ......... Ελληνική κυβέρνηση το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την χώρα.

Μάλιστα οι εταίροι μας με επικεφαλής την Γερμανία αμφισβήτησαν την επάρκεια της συμφωνίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων.Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμεν να συγκληθεί η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης των 17 αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η σύνοδος να πραγματοποιηθεί ακόμη και την ερχόμενη Κυριακή μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή
Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε
«Δυστυχώς το Εurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνεδεμένο με το psi μέσα από το 
 οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup.
«Το κυριότερο είναι πως το Eurogroup έλαβε υπόψην του το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόγραμμα. Από σήμερα μέχρι το επόμενο Eurogroup που θα είναι την Τετάρτη η χώρα μας θα κάνει μία στρατηγική επιλογή.
Αν θέλουμε τη σωτηρία μέσα στην Έυρώπη πρέπει αν ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός ευρωζώνης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους πολίτες. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κάνει «τον καλό» για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων.
Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες αν οδηγηθούμε σε λύσεις με μεγαλύτερο κόστος για την κάθε οικογένεια, επιχείρηση. Πέρασε η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων.
Η ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ταλαιπωρούμαστε ηθικά σαν λαός. Πρέπει να ξαναβρούμε ορίζοντα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: