Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Πληρώστε το νέο φόρο αλλιώς έρχονται νέα μέτρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipolieskv.blogspot.com

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν η τρόικα, που επιστρέφει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη,  κρίνει πως τα έσοδα από το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, δεν επαρκούν. Ζήτησε μάλιστα εθνική συστράτευση τόσο από την αντιπολίτευση όσο και να υπηρετηθούν οι εθνικοί οικονομικοί στόχοι.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και συνέδεσε την αποδοτικότητα του μέτρου με τις αντιδράσεις. Μάλιστα,  επέρριψε ευθύνες σε όσους  «υπονομεύουν την αποδοτικότητα του μέτρου» και κάλεσε πολίτες και κόμματα σε αρραγές μέτωπο διαφορετικά, όπως είπε, οι συνέπεις θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η επιβολή του τέλους στα ακίνητα είναι αναγκαία, για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας και να μειωθεί το έλλειμμα στο απαιτούμενο επίπεδο.

«Εάν αρχίσει η υπονόμευση, η δήθεν αντίσταση, η αμφισβήτηση, θα δώσουμε το έρεισμα σε αυτούς, οι οποίοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας να κάνουν έναν υπονομευτικό, με τη σειρά τους, και αρνητικό υπολογισμό των αποδόσεων αυτού του μέτρου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο η χώρα πρέπει να φύγει» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης για «αμφιθυμία» ορισμένων κρατών-μελών για το εάν πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι «είναι ζωτικό οι αποφάσεις αυτές να εφαρμοστούν, γιατί κυρίως αφορούν την Ελλάδα και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2011 και την κατάρτιση του προϋπολογισμού 2012, μίλησε για ρευστό και νευρικό περιβάλλον σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και για «διαρκή περιδίνηση», στην οποία βρίσκεται η χώρα.

  Από ...... tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: