Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Με πολιτική απόφαση η 5η δόση του δανείου στην Ελλάδα

 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blolgspot.com

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχτεί η συνεδρίαση του Eurogroup

Η «ευρωπαϊκή επιχείρηση» διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους αξιωματούχους να καλούν τα στελέχη της τρόικας, προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με οικονομικούς κύκλους να αναφέρουν ότι πλέον απαιτείται «πολιτική βούληση» για την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με πηγές του ηλεκτρονικού Βήματος (tovima.gr).

Οι τεχνοκράτες της τρόικας Ματθίας Μορς (ΕΕ), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναχώρησαν από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup. Τα στελέχη της τρόικας θα ενημερώσουν τον επίτροπο Οικονομικών κ. Όλι Ρεν και τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων του Μνημονίου και τις πρόσθετες δεσμεύσεις για να ενισχυθεί η δημοσιονομική προσαρμογή.

Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που οι τεχνοκράτες της τρόικας συμμετέχουν σε μία πολιτική διαδικασία, μπορεί να μεταφραστεί ως το πρώτο βήμα για ένα «νέο δάνειο» το οποίο θα συνοδεύεται και από ένα «νέο μνημόνιο».

Από ......Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: