Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αγρια κόντρα Τσώνη-Μπατζελή. Ξεμαλιάστηκαν στη Βουλή Μπατζελή-Μερεντίτη

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Στιγμές απείρου κάλλους ανάμεσα σε δύο βουλευτές της Φθιώτιδας, το Νίκο Τσώνη και την Κατερίνα Μπατζελή αλλά και σε δυο κυρίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας την Κατερίνα Μπατζελή και την Σούλα Μερεντίτη ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια μέσα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Ανάπτυξης ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι τους διαδρόμους, ενεργοποιώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.



Στην αρχή ξεκίνησε η κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Τσώνη και την Κατερίνα Μπατζελή και συνεχίστηκε μετά ανάμεσα στη Σούλα Μερεντίτη και την Κατερίνα Μπατζελή.

«Είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω πρώτα και κύρια την αξιοπρέπειά μου εδώ μέσα» ακούστηκε να λέει ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Νίκος Τσώνης στην Κατερίνα Μπατζελή και να συμπληρώνει πως «την αξιοπρέπειά μου δεν επιτρέπω να την κρίνεις εσύ…».

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες περιγράφουν κλίμα έντασης και πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΚΤΕ Ανάπτυξης καθώς τόσο ο Νίκος Τσώνης όσο και η Σούλα Μερεντίτη άστραψαν και βρόντηξαν όταν λίγο πριν άκουσαν την Κατερίνα Μπατζελή να τους υποτιμά τη δυνατότητά τους να εισηγηθούν ένα νομοσχέδιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν τόσο ο Νίκος Τσώνης όσο και η Σούλα Μερεντίτη βουλευτής Τρικάλων που είχαν εγγραφεί για να εισηγηθούν ένα νομοσχέδιο διαπίστωσαν ότι η Κατερίνα Μπατζελή τους είχε αφαιρέσει αυτή τη δυνατότητα και είχε αναθέσει στον κ. Παπαγεωργίου την εισήγησή του. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που είχε σχέση με την εξυγίανση της Επιτροπής Ανταγωνισμού Μόλις ο Υπουργός Ανάπτυξης ολοκλήρωσε την ενημέρωση των βουλευτών του κόμματός του και έκλεισε πίσω του την πόρτα, δυνατές φωνές, ανδρικές και γυναικείες, ακούστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές Τσώνης και Μερεντίτη όταν διαπίστωσαν ότι είχαν αλλάξει τα ονόματά τους και είχε ανατεθεί η εισήγηση σε έναν νεαρό βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τότε πήγαν και ζήτησαν το λόγο από την Κατερίνα Μπατζελή για να εισπράξουν την απάντηση πως «εγώ θεώρησα ότι δεν υπήρχε αρκετή εμπειρία για να σας το αναθέσω…».

Η φράση αυτή της πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δυναμίτισε το κλίμα. Ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Νίκος Τσώνης ανέβασε τους τόνους τονίζοντας πως«…δεν σου επιτρέπω να κρίνεις εσύ την αξιοπρέπειά μου» για να ψελλίσει η κα Μπατζελή ότι «δεν θίγεται κανενός η αξιοπρέπεια».

Ωστόσο όμως στη συνέχεια όταν παρενέβη η Σούλα Μερεντίτη στο διάλογο ζητώντας το λόγο άκουσε την κα Μπατζελή να σημειώνει πως «… εδώ έχουμε κρίσιμα θέματα να αντιμετωπίσουμε και εμείς τώρα καθόμαστε και ασχολούμαστε με την κα Μερεντίτη και τον Νίκο….» αποφεύγοντας να αναφέρει το επώνυμο του κ. Τσώνη. Από εκεί και μετά έγινε το έλα να δεις.

Η βουλευτής των Τρικάλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαπιστώνει πως η κυρία Μπατζελή δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για τις ικανότητές της στο βήμα της Βουλής και κυριολεκτικά ουρλιάζει μέσα στην αίθουσα και οι φωνές της ακούγονται στους διαδρόμους ενώ συγχρόνως χτυπούν και τα έδρανα. Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες στους διαδρόμους την ακούν να λέει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους που άγγιζαν τα όρια της κραυγής ότι «ποια είναι αυτή που δεν έχει κοινοβουλευτική εμπειρία,να λέει ότι δεν είμαι ικανή να εισηγηθώ ένα νομοσχέδιο;»

Εξω από την αίθουσα της συνεδρίασης ακούγονταν τα χέρια τα οποία χτυπούσαν. Εξελίχτηκε ένας απίστευτος σαματάς με ανδρικές και γυναικείες φωνές που ακούγονταν να λένε «Τι κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή; Πώς τολμάει να θίγει την αξιοπρέπεια ενός συναδέλφου;». Είναι χαρακτηριστικό ότι η κα Σούλα Μερεντίτη βγαίνοντας από την αίθουσα ακούστηκε να λέει σε αυστηρό τόνο πως «έχει κόμπλεξ αυτή με τον Τσώνη που πήρε 25.000 σταυρούς και η ίδια πήρε 12και θα την πληρώνω εγώ…».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η συνέχεια δόθηκε και μπροστά στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδαςτουΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βασίλη Εξαρχο,ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει την εκρηκτική κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να φτάσει και ακόμη υψηλότερα, όπως υπογραμμίζουν πληροφορίες από το περιβάλλον των βουλευτών. Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες μιλούν για εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν πολλοί εξ αυτών αυτήκοοι μάρτυρες και μιλούσαν για πρωτοφανή ένταση με έντονα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα απειλητικό τόνο.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονταν χθες το βράδυ δεν στάθηκε δυνατόν να μιλήσουμε με όλα τα μέρη αλλά αντίθετα το ρεπορτάζ βασίζεται στο κλίμα που έδιναν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έζησαν από κοντά την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε.

Ημέρα

Από .....lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: