Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Οι βουλευτές "νίκησαν" την Λ. Κατσέλη...

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η υπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει τη νέα διάταξη για τις τιμές των φαρμάκων υπό το βάρος των διαφωνιών Αηδόνη, Γείτονα, Παπαχρήστου και Β. Παπανδρέου.

Όπως πρώτος αποκάλυψε ο Θαν. Λεπίδης στο Press-gr (διαβάστε εδώ), στο ΠΑΣΟΚ έγινε κόντρα για τις τιμές των φαρμάκων. Η υπουργός Λούκα Κατσέλη παρουσίασε τη νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία στο δέλτιο τιμών, οι τιμές θα υπολογίζονται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν για τα αντίστοιχα σκευάσματα στις χώρες της Ευρωζώνης.
Όμως ο βουλευτής Χρ. Αηδόνης διαφώνησε και ζήτησε οι τιμές να υπολογίζονται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η εξοικονόμηση να είναι κατά 700 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη.
Τελικώς, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τα νέα μέτρα, αποσύρθηκε η διάταξη του υπουργείου Οικονομίας που προέβλεπε ότι...

η τιμή σε κάθε φάρμακο θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των 3 φθηνότερων τιμών στις 15 χώρες της ευρωζώνης. Τη διαφωνία τους εξέφρασαν εκτός από τον Χρ. Αηδόνη, οι Κ. Γείτονας, Β. Παπαχρήστος και η Bάσω Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι ο προτεινόμενος τρόπος τιμολόγησης δεν θα αποφέρει τις αναμενόμενες μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία...


Από....Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: