Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Κομισιόν: Αναπόφευκτες οι επιπτώσεις των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Η μείωση των μισθών στο δημόσιο θα έχει συνέπειες και ως προς το επίπεδο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλφατάζ.

«Η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σε πολλές χώρες έγινε αυτό».

«Τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

«Όπως είπε ο Επίτροπος Ρεν, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό και αντιανταγωνιστικό για μια χώρα από το να διατηρεί δημοσιοοικονομική ανισορροπία», ανέφερε ο εκπρόσωπος και είπε πως αναμένει ότι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που θέτει, κυρίως για το 2010.

«Τα μέτρα είναι επώδυνα για τους Έλληνες πολίτες, ωστόσο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία και, εν τέλει, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών», πρόσθεσε.

Τέλος, κληθείς να διευκρινίσει τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει η βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία των πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Αλφατάζ αρκέστηκε να επαναλάβει τη δήλωση των «27» της Συνόδου Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία «τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να λάβουν συντονισμένη και αποτελεσματική δράση, εφόσον κριθεί αναγκαίο….».

Από ....Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: