Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Άδειες αντλίες και ρήγμα στους τελωνειακούς

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στεγνώνουν από καύσιμα το αργότερο έως το Σάββατο το πρωί τα πρατήρια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων, ωστόσο νέα δεδομένα δημιουργεί το ρήγμα στις τάξεις των τελωνειακών, καθώς ανεστάλη η απεργία σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Σε πάνω από τα μισά πρατήρια η αμόλυβδη έχει τελειώσει. Τα ξημερώματα άρχισαν οι τρεις νέες 48ωρες απεργίες των τελωνειακών που θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μικρά είναι πλέον τα αποθέματα καυσίμων που έχουν απομείνει για την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τη διάρκεια της απεργίας των τελωνειακών.

Ταυτόχρονα, όμως, διασπάστηκε το απεργιακό μέτωπο των τελωνειακών την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, χωρίς προβλήματα εκτελωνίζονται από το πρωί τα καύσιμα στο Στ' Τελωνείο Θεσσαλονίκης, καθώς μερίδα τελωνειακών υπαλλήλων επέστρεψαν στα πόστα τους, κόντρα στην απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους για συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Μάλιστα, δεκάδες οδηγοί βυτιοφόρων από την Αθήνα ξεκίνησαν το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ οι πρόεδροι σωματείων Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων.

Επιπλέον, από τα ξημερώματα κανονικά εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι στα τελωνεία Νίκης, στο νομό Φλώρινας και Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Επίσης, ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στη Σίνδο, κάνει κανονικά φορτώσεις, καθώς οι βυτιοφορείς ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία τους.

Παράλληλα, κανονικά γίνονται οι εκτελωνισμοί καυσίμων στην Κρήτη, καθώς οι τελωνειακοί επέστρεψαν στην εργασία τους. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η εξέλιξη προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας τελωνειακών Κρήτης.

Πάντως, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση με την τροφοδοσία της αγοράς σε καύσιμα, οι ουρές εξακολουθούν να σχηματίζονται στα βενζινάδικα της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας. Δυσεύρετη είναι η αμόλυβδη και η σούπερ αμόλυβδη, η τιμή της οποίας έχει ανέλθει στα 1,6 ευρώ το λίτρο.

Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Με απεργία διαρκείας απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως, οι οποίοι το απόγευμα αποφασίζουν τη στάση τους σε γενική συνέλευση.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη άλλων αγαθών στην αγορά, αλλά αν η απεργία συνεχιστεί αναμένεται να υπάρξουν και τέτοια φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πλοία που μεταφέρουν ευπαθή τρόφιμα δεν ελλιμενίζονται, καθώς δεν μπορούν να εκτελωνιστούν τα προϊόντα.

Χωρίς ταξί

Χωρίς ταξί όλη η χώρα έως τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι αυτοκινητιστές που διαμαρτύρονται για το φορολογικό. Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης τους που τους επιβάλλει να κόβουν αποδείξεις και να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων.

Την ερχόμενη Τετάρτη (24/2) 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


"Είναι συνταγματικό δικαίωμα η απεργία, αλλά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο έπρεπε να είναι πιο πρόθυμοι για θυσίες αυτοί που έχουν προνομιακές αμοιβές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από ....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: