Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συναίνεση για σκληρά μέτρα

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

"Δεν έχουμε τα περιθώρια ν’ αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες", ανέφερε κάνοντας έκκληση στους αγρότες για κατανόηση του προβλήματος, στη Βουλή λίγο πριν φύγει για την Ινδία, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τόνισε ότι "πρόθεσή μας να απαλλάξουμε την Ελλάδα απ’ τον βραχνά της κηδεμονίας και της κερδοσκοπίας. Αυτό το χρέος το πληρώνουμε όλοι, αν και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και εγκληματικές" κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ενώ σημείωσε "Γνωρίζουμε ότι χρήματα υπήρχαν και πολλά", "Πού πήγαν τα 100 δισ. που αυξήθηκε το χρέος επί των ημερών σας; Εσείς δεν ντρέπεστε για την πολιτική σας;". Επίσης υποστήριξε ότι "η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί ζωτική οικονομική ανάγκη, συνυφασμένη και με τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας" και υπενθύμισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του(ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ κλπ).

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση για να εφαρμοστούν τα "σκληρά μέτρα" του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότητσης βρίσκοντας σύμφωνο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μάλιστα είπε "ξεκολλήστε, κύριε πρόεδρε", "καθυστερείτε πολύ. Χάνετε χρόνο. Χάνετε αξιοπιστία".

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο "Καλλικράτης" ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, αλλάζοντας την προηγούμενη θέση(περί αρχηγοκεντρικού συστήματος) και υποχωρώντας σε αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι είναι υπέρ αλλά το σχέδιο, που παρεμπιπτόντως είναι κατά ένα μέρος της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι "ελλιπές".

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι πολλοί και κοστίζουν ακριβά, διευκρίνισε πως δεν είναι εχθρός καμίας τάξης αλλά «πρέπει να σπάσουμε αυγά» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άργησε να λάβει μέτρα τέσσερις μήνες.

Η γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισαν ότι θα προσέλθουν, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσουν στη λήψη σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Από.........i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: