Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Γιώργος : Μακάρι να έδινα λύση με μια απόφαση ....


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

"Όχι στα ΜΑΤ" αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου και παρουσία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή , του υφυπουργού κ. Μ. Καρχιμάκη, του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, του κ. Ν.Αθανασάκη και του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε για την πολιτική διαχείριση των κινητοποιήσεων, συζητήθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις και η δικαστική λύση. Εν τω μεταξύ λόγω των ακραίων μορφών αντίδρασης "κόκκινων" και "γαλάζιων" αγροτοσυνδικαλιστών επιδιώκεται η πολιτική απομόνωση τους καθώς από την πλευρά της ΝΔ ενώ ο Α.Σαμαράς καταδικάζει τα μπλόκα ο επικεφαλής των «γαλάζιων» κ. Χρ. Σιδηρόπουλος είναι αναφανδόν υπέρ.

Από την πλευρά του ο πρωθουπουργός συζητώντας με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο είπε "Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μία απόφαση" κάνοντας λόγο για ζητήματα από τη δομή του συνεταιριστικού κινήματος, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση, έως την κατανομή των δικαιωμάτων και παραπέμποντας σε αυτά που είχε πει για τερματισμό των πελατειακών διευθετήσεων ενώ έκανε έκκληση για άνοιγμα των μπλόκων.

Τον κατευνασμό των κινητοποιήσεων έχει στόχο και η κα Κ. Μπατζελή, η οποία ανέπτυξε όλο το πλαίσιο των θεσμικών παρεμβάσεων που σχεδιάζεται μέχρι Απρίλιο ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων αλλά έκανε γνωστό ότι κατά το 2010 οι αγρότες θα εισπράξουν 5,52 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 4,38 δισ. ευρώ θα είναι το σύνολο των ενισχύσεων, 260 εκατ. ευρώ το σύνολο της επιστροφής φόρου και 880 εκατ. ευρώ θα είναι το σύνολο των οικονομικών απολαβών από την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από ....i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: