Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ναι μεν, αλλά..... " Σχέδιο Β " το Μάρτιο


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πως θα καταφέρουμε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 3% μέχρι το 2012; Αυτό εξηγεί στους 16 υπουργόύς της ΕΕ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι του αναγνωρίζουν "καλές προθέσεις" αλλά θέλουν και "Σχέδιο Β" με πρόσθετα μέτρα "απο τον Μάρτιο" (αντιλαμβάνονται τον "πολιτικό χρόνο" που έχει ανάγκη η κυβέρνηση).

Στόχος είναι να μην υπάρξουν πρόσθετοι κλυδωνισμοί στα ομόλογα μας...Γι αυτό και η ΕΕ δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να πιέσει περισσότερο ή να ρίξει "λάδι στη φωτιά". Το κακό είναι οτι την ώρα αυτή οι αγρότες δημιουργούν τεράστιο οικονομικό και πολιτικό κόστος με τα τρακτέρ να κλείνουν τις οδικές αρτηρίες της χώρας... Απο εκεί και μετά - και για να είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας - οι εκθέσεις για την αλλαγή στην ΕΣΥΕ είναι συνολικά τρεις. Σήμερα, συζητήθηκε η πρώτη και οι άλλες δύο θα συζητηθούν στο Ecofin του Φεβρουαρίου που θα είναι πλέον υπό την επίβλεψη του νέου επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Επίσης στο Eurogroup συζητήθηκε και το θέμα της αντικατάστασης του Λουκά Παπαδήμου από την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Οι τρεις επικρατέστεροι αντικαταστάτες ήταν ο Λουξεμβούργιος κεντρικός τραπεζίτης, Ιβ Μερς, ο Πορτογάλος ομόλογός του, Βίτορ Κονστάνζιο και ο Βέλγος, Πίτερ Πρατ.

Το Eurogroup ασχολήθηκε και με τις απότομες αυξομειώσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ενώ έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγων ως ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης για έξοδο από την κρίση.

Από........i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: