Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δυο ξένοι (και ... βάλε) στο ίδιο κόμμα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

                                         











Του   ΑΛΕΞΗ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από τότε που το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβαν τα ηνία της χώρας, με ευρύτατη μάλιστα πλειοψηφία στην κάλπη και ισχυρή κοινοβουλευτική στήριξη, η κυβερνητική παράταξη θυμίζει ναρκοπέδιο που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο, έγιναν μαλλιά κουβάρια για ένα ζήτημα που μπορούσε να διευθετηθεί με ένα τηλέφωνο. Την ίδια ώρα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, βρίσκεται στα μαχαίρια με τη συντοπίτισσά της Τόνια Αντωνίου λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διαγκωνίζεται με τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο υπουργείο.


Κατερίνα ΜΠΑΤΖΕΛΗ – Τόνια ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Καυτό» δίδυμο στη Φθιώτιδα

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, που έχει σήμερα στα χέρια της την καυτή πατάτα των αγροτικών κινητοποιήσεων, και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου έχουν δύο κοινά γνωρίσματα. Το πρώτο αφορά την εκλογική τους περιφέρεια. Εκλέγονται και οι δύο στη Φθιώτιδα. Το δεύτερο, την πολιτική τους ταυτότητα. Είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ανήκουν στην τάση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει κεντρικό εκφραστή της τον Χρήστο Παπουτσή, αν και η Τόνια Αντωνίου στη μάχη του 2007 για την προεδρία στάθηκε ενεργά στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν αγνοούσε κανείς αυτά τα δύο κοινά σημεία, θα μπορούσε να πει ότι δεν τις συνδέει τίποτα άλλο. Είναι δυο γυναίκες με διαφορετικό στυλ και βιώματα. Οι σχέσεις τους είναι τόσο ψυχρές, που θυμίζουν πολικές θερμοκρασίες. Θεωρητικά οι δύο κυρίες βρίσκονται στα μαχαίρια με αφορμή τη στάση τους έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στην πράξη, αυτό που τις χωρίζει έχει να κάνει με το ποια θα κερδίσει τη μάχη για τον έλεγχο της Φθιώτιδας. Η κ. Μπατζελή κατηγορεί την κ. Αντωνίου ότι ευθύνεται για τα μπλόκα των αγροτών στην περιοχή τους στα οποία πρωταγωνιστεί ο πρώην «πράσινος» αγροτοσυνδικαλιστής Βάιος Γκανής που συνδέεται πολιτικά με την κ. Αντωνίου. Της προσάπτει μάλιστα ότι ενώ υπήρξαν αρκετές συναντήσεις στο υπουργείο με τους αγρότες του νομού πριν ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις, δεν συμμετείχε σε καμία. Από την πλευρά της, η κ. Αντωνίου κατηγορεί την υπουργό ότι δεν γνωρίζει τα θέματα και ότι τα βλέπει από την οπτική γωνία των Βρυξελλών λόγω της θητείας της στην Ευρωβουλή. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά της είναι αλαζονική και απαξιωτική. Δεν δίστασε μάλιστα να αγνοήσει την εντολή του Μεγάρου Μαξίμου για στήριξη της κ. Μπατζελή, και τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων επισκέφθηκε το μπλόκο της Αλαμάνας. Αρκετά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν τις σχέσεις των δύο κυριών ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και αναζητούν τρόπους εκτόνωσης της έντασης.

Από εφημερίδα  ......Παρασκευή + 13

Δεν υπάρχουν σχόλια: