Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ και Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα






Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 08.01.2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεντεύξεις του την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8 και στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τους δημοσιογράφους Π. Τσούτσια και Τ. Σαράντη, και στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Φύλλο και Φτερό» με τους Α. Σιδηροκαστρίτου και Γ. Τασιόπουλο δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Κυβερνητική αλλαγή του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος ένα χρόνο νωρίτερα από αυτό που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο (14.12.2009) αλλάζει τους στόχους της Κυβέρνησης χωρίς να είναι επιλογή της. Καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα επεξεργάζονταν, εάν επεξεργάζονταν, μέτρα χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα. Αποδεικνύει την προχειρότητα της Κυβέρνησης. Προχειρότητα που προκύπτει και από τις διαρροές στο χρόνο κατάθεσης της τροπολογίας για πτυχές της φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά το καινούργιο Τριετές Πρόγραμμα που θα υποβάλλει η Κυβέρνηση να περιλαμβάνει τα αναγκαία, προσεκτικά μελετημένα και κοστολογημένα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ανάπτυξη, η οποία δεν προωθείται όταν για παράδειγμα από την ημέρα των εκλογών μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει συνεδριάσει καθόλου η Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του Επενδυτικού Νόμου με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται νέα επενδυτικά σχέδια που είναι στο στάδιο της αξιολόγησης, να μην εγκρίνονται τροποποιήσεις διαφόρων σχεδίων και να μην υπάρχουν αποφάσεις ολοκλήρωσης των επενδυτικών έργων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: