Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Στα «λευκά» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Για δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικό παγετό στα βόρεια, προειδοποιεί η ΕΜΥ για την Κυριακή.

Στο νομό Αττικής, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα.

Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού διεξάγεται ομαλά, ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, που έκλεισε κάποιες ώρες από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης στα ορεινά της Βέροιας, της Χαλκιδικής, ενώ χιόνια πέφτουν σε Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά και Κοζάνη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβεβών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Στο νομό Κοζάνης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Καρδίτσα, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (9ο έως 30ο χιλ.), Μουζακίου - Άρτας (9ο έως 35ο χιλ.), Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.), Καρδίτσας - Λουτρά Σμοκόβου - Ρεντίνας (22ο έως 62ο χιλ.), Καρδίτσας - Φράγματος Νικολάου Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.) καθώς και στο οδικό τμήμα περιφερειακά της λίμνης Πλαστήρα. Το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν, όμως αναφέρθηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Μεσενικόλα και Καροπλέσι.

Στα Τρίκαλα, οι αλυσίδες απαιτούνται στην Ε.Ε. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Κλεινοβού, όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράϊδας, Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Τυμφαίων. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά.

Στο νομό Φθιώτιδας δεκάδες χωριά είναι αποκλεισμένα στο νομό της Φθιώτιδας. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές περιοχές του νομού, από υψόμετρο 100 μέτρων και άνω, έχουν καλυφθεί με χιόνι. Το ύψος του στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά ξεπερνά το 1 και 1,5 μέτρο. Το θερμόμετρο δείχνει από -2 έως -5 βαθμούς.

Πολύωρες μάχες με τα χιόνια δίνουν τα μηχανήματα στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού όπου η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αλλά και στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας στο Μπράλλο και το 51ο χλμ λίγο μετά την Γραβιά. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την Μακρακώμη.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επίσης απαραίτητη στη Σαμοθράκη, στον ορεινό όγκο Δερείου Δήμου Ορφέα και συγκεκριμένα στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Κυριακής - Μικρού Δερείου, Μικρού Δερείου - Ρούσας - Γονικού.

Η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης συνιστά στους οδηγούς που θα κινηθούν από το 15ο χλμ. έως το 65ο χλμ. της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας και ειδικότερα στα τμήματα από Λουτρά-Μάνδρα. η μετακίνηση τους να πραγματοποιείται μόνο στις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις.

Σε όσους οδηγούς προτίθενται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, συνιστάται ο εφοδιασμός τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθόσον σύμφωνα με ενημέρωση των τουρκικών σρχών υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στη γείτονα χώρα.

Στο Ρέθυμνο, ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι, στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο Νεκροταφείο. Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 «Πλατανές - Κυριάννα - Ιερά Μονή Αρκαδίου» στο 15, 20 χιλιόμετρο.

Σε ιχύ απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο και στα πορθμεία Αρκίτσας-Αιδηψού και Πρίνου-Καβάλας.

Από ...Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: