Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Λόγια σταράτα από τον Λοβέρδο... "Δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία..." Πολύ πιθανό να αποτύχω κι εγώ αλλά, πριν, πρέπει να παλέψω"


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

.Από τον Θανάση Λεπίδη

.Ειλικρινής και σαφής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «μεγάλη απειλή για την εθνική οικονομία» ενώ αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας είπε πολύ χαρακτηριστικά: «... την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε "είναι άδεια", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;».

Ο κ. Λοβέρδος επίσης σημείωσε πως «η χώρα δεν βρέθηκε ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά σε τόσο άθλια κατάσταση», τονίζοντας ότι...

«ο ένας υπουργός πρέπει να στηρίζει τον άλλο και όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών».

Για τις επισκέψεις των κοινοτικών ελεγκτών, τόνισε ότι κατά τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τους γνωστοποίησε από πού θα εξοικονομηθούν τα δύο από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως τα άλλα δύο, ακόμη αναζητούνται: «Δεν ξέρω πού θα τα βρω», είπε, «έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό, τι μπορούμε να περικόψουμε, από ένα ευρώ, μέχρι εκατομμύρια ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πειράξει τις συντάξεις, ούτε τα όρια συνταξιοδότησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ευθύνες εκείνων που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια και με λόγια σταράτα συμπλήρωσε: «Παραλάβαμε μία δεκαετία αποτυχίας, όλοι οι πρώην υπουργοί βρίσκονται αναρτημένοι στην πινακοθήκη της αποτυχίας, είναι πολύ πιθανό να αναρτηθώ κι εγώ εκεί, αλλά πριν, πρέπει να παλέψω».

Από ....... press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: