Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Α.Σαμαράς: Θέλω να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξής μας


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο κ. Σαμαράς στην «παρθενική» του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπερασπίστηκε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν θα αρνηθούμε τις ευθύνες, δεν τα κάναμε όλα σωστά, αλλά δεν θα δεχθούμε την "> ισοπεδωτική κριτική τους. Θα την απαντήσουμε και θα την αποκρούσουμε. Στο κάτω-κάτω εμείς διαπράξαμε σφάλματα που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής αναγνώρισε, αλλά ανευθυνότητα δεν επιδείξαμε, λαϊκισμό δεν κάναμε, με τους θεσμούς δεν παίξαμε, λεφτά δεν υπάρχουν, δεν τάξαμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράσαμε».


Για τα εσωτερικά του κόμματός του επαναλαβε ότι «βάζει σφουγγάρι» και διαγράφει τα όσα έγιναν προ της εκλογής του, όμως τόνισε ότι δεν θα δεχθεί κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητας. «Το χρωστάω και το χρωστάμε όλοι σε 800.000 νεοδημοκράτες που ψήφισαν», «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν μόνο νικητές, που είναι όλοι οι νεοδημοκράτες», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Έκανε ειδική αναφορά στον προκάτοχό του, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «είναι ο ηγέτης που επί δώδεκα χρόνια πρόσφερε πολλά, είναι κοντά μας και τον θέλουμε μαζί μας σε όλα τα μεγάλα που έρχονται».

Συνέχισε λέγοντας ότι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης πρέπει να αποφεύγει δυο βασικά λάθη: πρώτον τη λογική του «ώριμου φρούτου», εξηγώντας ότι δεν πρέπει να περιμένει παθητικά τη φθορά του αντιπάλου και δεύτερον την απαξίωση του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να φθείρει την κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του, ο κ. Σαμαράς είπε: "Σας ζητάω να τα δώσετε όλα, σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει, όλοι θα κριθούν από τη δουλειά τους και μόνο από αυτήν, όλοι θα κριθούν από την προσφορά τους και μόνο από αυτήν, όλοι θα κριθούν από την αξιοσύνη τους".

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για "αναβλητικότητα" και "γενικόλογη έκθεση ιδεών", καθώς επίσης και για "αναποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας". "Η χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού για την οικονομία", ανέφερε ο κ. Σαμαράς, "είχε τρεις σοβαρές ανεπάρκειες. Πρώτον, αναφερόταν σε μελλοντικά μέτρα, ενώ χρειάζονται άμεσα και μόνιμα. Δεύτερον, εμφάνισε ως πρόγραμμα σταθεροποίησης ευσεβείς πόθους, το ευχολόγιό του δεν συνιστά στρατηγική διεξόδου από την κρίση. Τρίτον εμφάνισε την αποκλιμάκωση του χρέους να αρχίζει το 2012, δηλαδή ως τότε θα αυξάνεται; Αυτό από μόνο του θα είναι καταστροφικό".

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε: "Σε τι μας καλεί ο κ. Παπανδρέου να δείξουμε συναίνεση; Στη γενικολογία του, στα ευχολόγιά του, στην αναβλητικότητά του;". Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου: "τα κοστολογημένα και εξειδικευμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, τις αρμοδιότητες των υφυπουργών και τους νέους γενικούς γραμματείς, ο κ. Παπανδρέου περιμένει να τα φέρει ο Αι Βασίλης;". Επισήμανε ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση προς τα πού να κατευθυνθεί, δεν έχει σχέδιο, παλινωδεί συνεχώς και τις συνέπειες από τις παλινωδίες τις πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός.

Από ......i-Reporter

1 σχόλιο:

dourouti είπε...

Γιατί δεν γράφετε απλώς :
"Ενεργοί Νεοδημοκράτες Καμένων Βούρλων" ;
Ακους εκεί 56% ΝΔ εν έτει 2009!!! Που ζείτε;