Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνικά αποθέματα πτώση 6% σε σχέση με τους φόβους για το χρέος της χώρας


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Μειούμενη εμπιστοσύνη των οικονομικών πολιτικών στην Ελλάδα και την ικανότητά της να πληρώσει τα χρέη της έχουν δει ελληνικές μετοχές πτώση 6%.


Η πτώση ήρθε μετά το πιστωτικό οργανισμός αξιολόγησης Fitch περικοπή βαθμολόγηση Ελλάδα σε μια 10-χαμηλά έτους. Ελληνική τιμές των ομολόγων μειώθηκαν επίσης ως αποτέλεσμα.

Κίνηση της Fitch υπογραμμίζει το γεγονός ότι το χρέος στην Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην υπηρεσία της ζώνης του ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει "περισσότερα μέτρα" για να μειώσει το έλλειμμά της.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος της 16-μέλος της ζώνης του ευρώ - πρόβλεψη στο 125% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του χρόνου.

Downgrade Fitch ακολουθεί τις πρόσφατες προειδοποιήσεις από δύο άλλους οργανισμούς που εξέταζε μια τέτοια κίνηση.

"Μια δύσκολη κατάσταση σε ένα κράτος μέλος της ζώνης του ευρώ είναι ένα ζήτημα κοινού ενδιαφέροντος για τη ζώνη του ευρώ ως σύνολο", προειδοποίησε ο αποχωρών Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις κ. Joaquin Almunia σε μια δήλωση.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικές οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις ... αλλά απαιτούνται περισσότερα μέτρα."

«Ασφυκτικό κλοιό»

Τη Δευτέρα, ο Jean-Claude Trichet, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση για να λάβει «θαρραλέα» μέτρα.

Ελλάδα Οικονομικών ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά της να πληρώσει τα χρέη της, που τροφοδοτούνται από τα οικονομικά προβλήματα του Ντουμπάι.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε κάποια στιγμή να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη δική του δημόσιου χρέους ως εγγύηση για δανεισμό από την ΕΚΤ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό κλοιό να prod την κυβέρνηση να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής", δήλωσε ο Μάνος Χατζιδάκις, αναλυτής της Πήγασος χρηματιστηριακή εταιρεία.

Οικονομία συντάκτης του BBC Stephanie Φλάνδρα δήλωσε ότι αν και δεν υπάρχουν επίσημες bail-outs για τις οικονομίες της ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει πάρει το επόμενο καλύτερο πράγμα σε ένα bail-out, από την ΕΚΤ.

Το οικονομικό πλήγμα ήρθε καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίλυση δύο ημέρες ταραχών της νεολαίας.

Μα την επέτειο της αστυνομίας γυρίσματα ενός 15-χρονών αγόρι πέρυσι. Αυτό προκάλεσε εκτεταμένη βία και τροφοδοτείται από οργή για την οικονομία.

Οι κυβερνήσεις και εταιρείες που εκδίδουν ομόλογα για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι αγορές ανησυχούν για την ευπάθεια των κρατικών ομολόγων ακόλουθες παρατηρήσεις από υπουργό της κυβέρνησης του Ντουμπάι, ότι δεν θα εγγυηθεί το χρέος ταραγμένη ιδιοκτησίας εταιρεία του Ντουμπάι κόσμο.

Άλλες χώρες θεωρείται ως αδύναμο περιλαμβάνουν τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Από......BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: