Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έκρηξη στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι, έξω από την πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στην οδό Ελλήνων Πατριωτών 1, στον Καρέα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε ταξιδιωτικό σάκο και ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσεων, για έκτακτες ανάγκες, του ΟΤΕ, 112, και είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη. Ενημερώθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή, συνεπώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν από τη συνδεσμολογία ότι πιθανότατα πρόκειται για τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Φράξια Μηδενιστών", η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε σπίτια και άλλων βουλευτών της κυβέρνησης και της ΝΔ, με τελευταία εκείνη στο σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.

Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην πολυκατοικία, όπου διαμένει ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελείτο από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης με δύο ηλεκτρονικά ρολόγια, υλικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χύτρα, μέσα σε πάνινο ταξιδιωτικό σάκο.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στην είσοδο του διαμερίσματος του βουλευτή, αλλά την βρήκε η καθαρίστρια και χωρίς να ξέρει περί τίνος επρόκειτο κατέβασε την τσάντα και την άφησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, ανάμεσα στις δύο εισόδους, όπου και εξερράγη λίγο αργότερα.

Η προειδοποίηση έγινε στις 13.47 και ο άγνωστος είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε είκοσι λεπτά. Η έκρηξη, ωστόσο, έγινε στις 14.01 δηλαδή, έξι λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο, που προσδιόρισε ο άγνωστος. Η ατυνομία, όμως, είχε προλάβει να αποκλείσει την περιοχή και να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Από  Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: