Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα του νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ευκαιρία του εορτασμού της 67ης επετείου της ανατίναξης της Γέφυρας Γοργοπόταμου και της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι, που σκέφτονται ελεύθερα και νοιάζονται για τα ιδανικά της πατρίδας, στρέφουν τη σκέψη τους και ακουμπούν την καρδιά τους στο σημαντικό και εθνοσωτήριο γεγονός της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου από την Ενωμένη

Εθνική Αντίσταση και τους Συμμάχους μας.

Το γκρέμισμα του γεφυριού στο Γοργοπόταμο συνεισέφερε και στο γκρέμισμα των ονείρων του φασιστικού άξονα για παγκόσμια κυριαρχία.

Η επιτυχία των ανδρών της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα, με τη συμμετοχή των Άγγλων σαμποτέρ, οδήγησε στη διακοπή του ανεφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων στην Αφρική, με αποτέλεσμα να αρχίσει ο

καταστροφικός κατήφορος των κατακτητών.

Ο Γοργοπόταμος αποτελεί ολόφωτο σταθμό της νεότατης ιστορίας του Έθνους μας και εξακτινώνει το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα, για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών και των διαχρονικών ιδανικών της φυλής μας.

Οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα και ο Γοργοπόταμος αποτελούν σύμβολα και ιδέες, γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και διδαχής και κατέχουν τις κορυφές του ιστορικού τριγώνου στις οποίες αποτυπώνεται η ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Το ιστορικό τούτο τρίγωνο ενώνει και υψώνει το λογισμό και την αποφασιστικότητα των ελεύθερων ανθρώπων της γης και εμφαντικά υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της συνεργασίας της ενότητας και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών.

Σήμερα, με προβληματισμό και ευλάβεια ψυχής, καταθέτουμε το στεφάνι της ευγνωμοσύνης, της τιμής και της δόξας στις αγωνίστριες, στους αγωνιστές και στους συμμάχους, που με τη λάμψη των εκρήξεων φώτισαν και έσωσαν την παγκόσμια κοινότητα από την κυριαρχία του φασιστικού άξονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: