Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ Βουλευτή και φωνή της βάσης της Ν.Δ

 Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

  Γράφει ο Deltalamda

   Αγαπητέ Ευάγγελε Μεϊμαράκη,


Τελευταία μας εκπλήσσεις! Σε ακούγαμε να λές ότι δεν απαντάς στα τηλέφωνα και ότι έκλεισες τα κινητά σου γιατί δεν ανεχόσουνα άλλο να γίνεσαι ο δέκτης των διαμαρτυριών της βάσης της παράταξης για την διαδικασία εκλογής αρχηγού που επιλέχτηκε, κλπ. Και την ίδια στιγμή σε βλέπαμε να πασχίζεις να συναντήσεις μεμονωμένα τους υποψήφιους για να τους πείσεις για τις δικές σου απόψεις επί των διαδικασιών και συγχρόνως να τρέχεις από κανάλι σε κανάλι, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εφημερίδες για συνεντεύξεις… Και λέγαμε… καλά τι ζόρι τραβάει αυτός ο άνθρωπος?

Αναρωτιόμασταν αν πράγματι πίστευες ότι για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούσαν την Ν.Δ. είσαι εσύ ο ένας και μοναδικός που έχει τις ιδανικότερες λύσεις σε κάθε πρόβλημα και τίς οποίες θα πρέπει να τίς ασπάζονται όλοι οι άλλοι!

Κι όταν κάποιοι σε απέφευγαν και κάποιοι άλλοι ήσαν επιφυλακτικοί για τον ρόλο σου, εσύ έβγαινες και πάλι στα παράθυρα των καναλιών για να τούς κρίνεις και να τούς επιπλήττεις επειδή στην πραγματικότητα δεν σου ανεγνώριζαν τον ρόλο που επεφύλασσες για τον εαυτό σου! Ηταν πολλοί αυτοί που έλεγαν δηκτικά «Και ποιός είσαι εσύ ρε μεγάλε που θέλεις να το παίζεις εισαγγελέας και η φωνή της παράταξης? Ποιο είναι το κριτήριο που σου επιτρέπει να αυτοχρήζεσαι έτσι? Φαίνεται ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα η μοναδικότητα της περίπτωσής του. Λες και είναι ο μόνος από τα 24 χρόνια του στην Ν.Δ., ότι εκλέγεται βουλευτής από τα 36 και επειδή ο πατέρας του ήταν βουλευτής στην Ε.Ρ.Ε. τότε αυτοδίκαια όλοι οι άλλοι πρέπει να παίρνουν ως δεδομένο το αλάθητο των απόψεων και ...........



πρωτοβουλιών του!» Μάλλον ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί αγωνιστές στο κόμμα που μπήκαν σε νεαρότερη ηλικία από σένα και άλλοι που εκλέγονται βουλευτές από τα 26 τους! Ή μήπως νομίζεις ότι οι περισσότεροι από εμάς γίναμε νεοδημοκράτες εμπνευσμένοι από την πολιτική σας κατά την τελευταία 6ετία? Και μην θεωρείς ότι με την τακτική που επέλεξες "απαλλάσσεσαι" από τίς όποιες ευθύνες για την κατάντια της Ν.Δ. και μπορείς να μιλάς αφ' υψηλού κρίνοντας στοχευμένα άλλους και εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον από αυτούς που τους εξυπηρετούν οι «αυθόρμητες» και αγανακτισμένες παρεμβάσεις σου !

Ακόμα κι αν εσύ έχεις λιγότερες ευθύνες έναντι άλλων, πως παραβλέπεις την ευθύνη των καθημερινών συνομιλητών του Καραμανλή και της από κοινού με αυτόν διαμορφωτές των κυβερνητικών επιλογών? Αυτούς για τους οποίους ο Πρόεδρος δεν έπαιρνε απόφαση αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη τους… και η Ντόρα ήταν η πρώτη και τελευταία απ’ αυτούς!

Ή μήπως ο Πρόεδρος δέν έπαιρνε την σύμφωνη γνώμη της Μπακογιάννη πρίν ανακοινώσει την σύνθεση και των δύο κυβερνήσεών του το 2004 και 2007? Υποθέτω να συμφωνείς ότι και οι δύο κυβερνήσεις δεν ήτανε και τόσο φανατικές Καραμανλικές αλλά και Μητσοτακικές συγχρόνως! Ή μήπως οι «Βουλγαράκηδες» που μας ξεφτίλισαν με τις απόψεις τους περί ηθικής δεν ήταν μέσα σε όλα τα υπουργικά σχήματα ελέω Ντόρας? Τώρα εξηγούνται οι καθημερινοί ύμνοι της κυρίας στο πρόσωπο του Καραμανλή οσο και το πονηρό χαμόγελό της το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου κατά την είσοδό του στο Ζάππειο, αφού καλλιεργώντας όλα αυτά τα χρόνια την υστεροφημία του προέδρου, μπορούσε να διαμορφώνει αργά και σταθερά το δικό της περιβάλλον και σύστημα και άλλος να εισπράττει τελικά το τίμημα!

Και ναι μεν για τα χάλια της 4ης του Οκτώβρη ο Σουφλιάς είχε την ευθιξία να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις εισηγήσεις και πολιτική του, οι άλλοι όμως πρωτοκλασάτοι της παρέας τί κάνουν? Αυτός ο Παυλόπουλος, που κρύφτηκε πάλι? Αυτός όλο παραιτείται ακολουθώντας τον Πρόεδρο, ενώ στα μουλωχτά περιμένει να δει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα ώστε έρποντας να προσκολληθεί στο νέο αρχηγό! Και η Ντόρα? Η συνδαιτυμόνας του Σουφλιά στα tet-a-tet στο Βυζαντινό δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο ε? απλά μάζευε υπογραφές από τον Αύγουστο έτσι για να υπάρχουν κάβα… και αφού έστρωσε μετά βαΐων και κλάδων το χαλί πάνω από μπανανόφλουδες για να περάσει ο Πρόεδρος, μας εμφανίζεται τώρα ως η αφοσιωμένη συνεργάτιδα που δεν ξυλεύεται πεσούσης της δρυός, είναι η αναμάρτητη, η προστάτιδα των θεσμών, η διαχρονικά πανταχού παρούσα αγωνίστρια, η ηγέτιδα και το μέλλον της παράταξης!

Κατά τα λοιπά αγωνιστή Βάγκο δέν σε ακούσαμε να μιλάς ονομαστικά για τίποτα από τα παραπάνω όπως άλλως τε και για τίποτα σχετικό…

Και μη μου πείς ότι δεν γνωρίζεις ποιοί από τους υποψήφιους αρχηγούς είναι αυτοί με τις αγαστές σχέσεις με τα μεγάλα επιχειρηματικά και άλλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία φροντίζουν επιμελώς όχι μόνο να τους «ξεπλένουν» αλλά να τους πατρονάρουν κιόλας… και προφανως δεν είναι μόνο αυτά που κατήγγειλε πρόσφατα ο Βγενόπουλος για το θέμα της Aegean και τις γραμμές στην Τουρκία (να μην ξεχνάμε την παρέμβαση και τις ασφυκτικές πιέσεις του Μητσοτάκη υπέρ του φίλου του Βασιλάκη της Aegean στο παρα-ένα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής που έκανε ακόμα και το άλλο τους παιδί, τον Χατζηδάκη, να φρίξει), ούτε αυτά που δεν πρόλαβε να πει ο Χριστοφοράκος και αποκρύβουν συστηματικά τα ΜΜΕ για τα κοινα οικόπεδα με τις βίλες στην Τήνο, κλπ.

Και έρχεσαι εσυ αγαπητέ Βαγγέλα να κάνεις γαργάρα όλα αυτά και πολλά άλλα που προφανώς γνωρίζεις πολύ καλύτερα και θέλεις τώρα να μας το παίζεις άλλοτε εισαγγελέας και άλλοτε η φωνή της παράταξης και πολιτικός καθοδηγητής, υποδεικνύοντας απο το βήμα του συνεδρίου, στο οποίο παρεπιπτόντως δεν θα πήγαινες γιατί το θεωρούσες παρωδία, τα περί πολιτικής ηθικής, ιστορικής αλήθειας, τα περί καπηλείας του Καραμανλισμού από τον Σαμαρά, περί της ιστορίας που δεν παραγράφεται, περί του παρόντος και μέλλοντος της Ν.Δ., περί της κρητικής λεβεντιάς, κλπ. κλπ.

Το ποιοι είναι οι ντοράκηδες τούς γνωρίζουμε όλοι... έχε τουλάχιστον το θάρρος να βγάλεις την μάσκα της υποκρισίας και άσε τίς υποδείξεις στους νεοδημοκράτες. Οι νεοδημοκράτες είναι νοήμονες για να ξέρουν ποιοι είναι οι έντιμοι, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο πολιτικής όπως και ποιοι δουλεύουν στο παρασκήνιο και υπογράφουν γραμμάτια, ώστε να πάρουν τις πρόσφατες «παρεμβάσεις» σου στα σοβαρά!

Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον ρόλο σου, όταν φροντίζεις έχοντας πλήρη γνώση των παραπάνω, να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην «θυγατέρα» υποσκάπτοντας με γκεμπελικούς μεθόδους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και σπιλώνοντας άτομα που προτίμησαν να παραιτηθούν παρά να τους «φορτώσουν» την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην F.Y.R.O.M., όπως απαιτούσε τότε ο Μητσοτάκης? Εκτός κι αν προτιμούσες να έφερνε το βάρος αυτό ο Σαμαράς ώστε να τον χώσετε εύκολα και βαθειά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για 1-2 ακόμα χρόνια πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και για να παίζει μετά χωρίς αντίπαλο η θυγατέρα του με εσένα δεκανίκι!

Όπως βλέπεις πέρασαν 16 και πλέον χρόνια από τότε και κανένας δεν ξέχασε μέσα στην 10ετία το όνομα Μακεδονία, όπως είχε προβλέψει ο τότε πρωθυπουργός. Και η θυγατέρα του επιχαίρεται για την εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική της στο θέμα αυτό. Και από κοντά κι εσύ μη χάσεις κομματάκι δόξας από την «τεράστια» επιτυχία σας στο Βουκουρέστι, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την ορθότητα της απόφασης του Σαμαρά το 1993! Και όχι μόνο αυτό. Η θυγατέρα από αμιγώς νέο-φιλελεύθερη φόρεσε πρόσφατα και το καπέλο του κοινωνικού φιλελευθερισμού καπηλευόμενη και τον ιδεολογικό προσανατολισμό και ταυτότητα του Σαμαρά! Πράγματι η ιστορική αλήθεια δεν παραγράφεται ούτε μπορούν να την καπηλευτούν γκεμπελίσκοι του είδους σου.

Εν τέλει το ποιος εκφράζει και ερμηνεύει καλύτερα τη συλλογική συνείδηση και φωνή της παράταξης θα το δούμε σύντομα… Κι εσένα αφού δεν σου βγήκαν τα πράγματα όπως τα ήθελες και δεν θα μπορείς ευτυχώς να παίξεις τον ρόλο που φιλοδοξούσες στην νέα Ν.Δ., φρόντισε τώρα που αποκαλύφτηκες, να σταθείς στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις ώστε να προστατεύσεις τουλάχιστον την όποια υστεροφημία σου απέμεινε.

Υπογραφή

Ενας πραγματικά γνήσιος και νοήμων Νεοδημοκράτης

Από .....  kafeneio 

Δεν υπάρχουν σχόλια: