Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ημέρα ανακύκλωσης με το ΣΚΑΪ



Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεχείς συνδέσεις ώστε να ενημερβθούν οι πολίτες για τους μπλε κάδους και την ανακύκλωση συσκευασιών

Το 25% των υλικών που καταλήγουν στα εργοστάσια ανακύκλωσης επιστρέφουν στην χωματερή της Φυλής, καθώς δεν μπορούν να ανακυκλωθούν δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανακύκλωσης Συσκευασιών Γιάννης Ραζής, στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΪ.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο δήμος Ελευσίνας καθώς οι δημότες του αναπαράγουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στο ΣΚΑΪ ότι οι δημότες είναι συνειδητοποιημένοι με το θέμα της ανακύκλωσης καθώς στους κάδους βρίσκουν καθαρό χαρτί, όπως επίσης και άλλα υλικά όπως αλουμίνιο και γυαλί.

Απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών για το εάν γίνεται σωστά η διαδικασία, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι όταν εντοπίζονται ανακυκλώσιμα υλικά στους πράσινους κάδους, τα μεταφέρουν στους μπλε.

Ο ΣΚΑΪ από τις 7 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί συνεχείς συνδέσεις προκειμένου να ενημερωθούν, με το πληρέστερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους μπλε κάδους και την ανακύκλωση συσκευασιών. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την Ανακύκλωση που έχει ξεκινήσει από τις 19 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στην Ελευσίνα και θα φιλοξενήσει ειδικούς οι οποίοι θα αναλύσουν ποια προϊόντα δεν πρέπει να ρίχνουμε στους μπλε κάδους και πώς γίνεται η διαλογή και η αξιοποίηση των υλικών.

Από...Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: