Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Δυστυχώς η ΝΔ παρέδωσε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


“Κι ενώ σήμερα το απόγευμα στη βουλή, με την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα εξηγήσει με λεπτομέρειες την πολιτική της κυβέρνησης του, είναι αναγκασμένος να πει...

τι περιέχει το...άδειο καλάθι του ταμείου του κράτους που παρέλαβε από τη ΝΔ. «Η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό» έλεγαν σήμερα "κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών", καθιστώντας σαφές ότι το έλλειμμα του 2008 το οποίο αναθεωρείται θα ξεπεράσει το 6% του ΑΕΠ καθώς και ότι το έλλειμμα του τρέχοντος προϋπολογισμού ενδεχομένως να ξεπεράσει το 12% του ΑΕΠ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι για το 2010 το έλλειμμα να περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο, γεγονός που οδηγεί σε λήψη μέτρων κόστους άνω των 10 δισ. ευρώ.Η προσαρμογή θα γίνει κατά το ήμισυ μέσω των εσόδων και το υπόλοιπο μέσω του περιορισμού των δαπανών. Στα έσοδα θα υπάρξει ενιαία φορολογική κλίμακα όπου θα ενταχθούν και τα μερίσματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αυξήσεις στην έμμεση φορολογία.

Αυτό πάντως που αποκλείστηκε ήταν είναι η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Στα διαρθρωτικά μέτρα αποφασίστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών ώστε να εξισωθούν με αυτά των ανδρών στο Δημόσιο. Για το Ασφαλιστικό τα πράγματα είναι ακόμα θολά ως προς τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Από ....i-Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: