Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

"Όχι πογκρόμ στο χώρο της υγείας..."

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Η αντίδραση του Θ. Γιαννόπουλου στην κυβερνητική εντολή για άμεση παραίτηση όλων των διοικήσεων των νοσοκομείων

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου προκάλεσε η κυβερνητική εντολή για άμεσες παραιτήσεις όλων των διοικήσεων στο χώρο της υγείας (Διαβάστε και την σχετική αποκάλυψη του Press-gr εδώ). Θυμίζοντας ότι το 2004 είχε ακολουθηθεί άλλη πρακτική, σε σχετική δήλωσή του ο Θ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει:
"Υπήρξε μια μεγάλη σπουδή της νέας υπουργού Υγείας στο θέμα της παραίτησης όλων των μελών συλλογικών οργάνων και επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.
Ανεξαρτήτως της γενικής αρχής που απαιτεί να μην διακόπτεται η ζωή της διοικήσεως, και μάλιστα όταν πρόκειται για όργανα που έχουν ευθύνη για την δημόσια υγεία και πρόνοια, επισημαίνεται ότι...

η ΝΔ και ο τότε Υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης διατήρησε επί μήνες τις διοικήσεις των νοσοκομείων και δεν προέβη σε "γενική αντικατάσταση" παρά μόνον σε περιπτώσει που η θητεία έτυχε να λήγει ή να έχει λήξει.
Επισημαίνεται επίσης ότι σειρά συλλογικών οργάνων στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου επιστήμονες για τον διορισμό των οποίων στα συμβούλια αυτά το τελευταίο που λαμβάνεται υπ’ όψιν είναι η τυχόν πολιτική τους διαφορά και ιδεολογία.
Αυτό είναι κοινή γενική τακτική σε ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο και τα παραδείγματα είναι καθημερινά.
Μαζικές αντικαταστάσεις που παίρνουν τον χαρακτήρα "πογκρόμ" δεν συμβάλλουν στην καθιέρωση του κλίματος που όλοι επιδιώκουμε να επικρατήσει για την αναζωογόνηση του συστήματος δημόσιας υγείας του τόπου. Και αυτό θα γίνει μόνον μέσα από ένα ήπιο κλίμα συναίνεσης και με την βοήθεια όλων μας".

Από Press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: