Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, ΔΕΥΑ Λαμίας και μη κυβερνητικές οργανώσεις υποβάλλουν πρόταση για την Διάσωση και προστασία Μαλιακού, Σπερχειού

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com

Συνέντευξη τύπου, με σκοπό την παρουσίαση της πρότασης για υλοποίηση προγράμματος για την Διάσωση και προστασία του Μαλιακού, του Σπερχειού και των Παραποτάμων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας.
Ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η...

... ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, η ΔΕΥΑ Λαμίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «ΒΙΟΖΩ» Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ» ο περιβαλλοντικός οργανισμός «ΓΡΑΙΓΟΣ» και το ΠΑΚΟΕ υποβάλουν πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ για υλοποίηση προγράμματος για την Διάσωση και προστασία του Μαλιακού, Σπερχειού & Παραποτάμων με στόχους:
- Την προστασία, διατήρηση, αποκατάσταση, παρακολούθηση και διευκόλυνση της λειτουργίας των οικολογικών ενδιαιτημάτων, της άγριας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής “NATURA 2000” με κωδ. GR 244002, με στόχο να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανόμενης και της ποικιλότητας των γενετικών πόρων.
- Συλλογή των στοιχείων της πανίδας, χλωρίδας και λοιπών στοιχείων τεκμηρίωσης της Λεκάνης απορροής του Σπερχειού (NAΤURA με κωδ. GR 244002). Καταγραφή των απειλούμενων ειδών και επισήμανση των κινδύνων και απειλών για την περιοχή (Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και προκαταρκτική μελέτη ρύπανσης και επιπτώσεων στο οικοσύστημα της περιοχής).
- Δημιουργία προτύπων παρεμβάσεων και διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής και άλλους επιστημονικούς φορείς για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Από LamiaNews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νωρίς ξυπνήσανε οι κύριοι αυτοί για να σώσουν το Μαλιακό και τον Σπερχειό ?