Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ανεβάζουν στροφές στο ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Σε φουλ ρυθμούς ετοιμάζονται στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας παρουσία στελεχών και πολλών δημάρχων και μη που πρόσκεινται στο κίνημα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την επικείμενη προσφυγή στις κάλπες κι όπως τονίστηκε ιδιαίτερα «δεν περισσεύει κανείς».

Διαδικασίες Ανάδειξης Υποψηφίων στις Βουλευτικές Εκλογές

Την διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, που απέστειλε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, παρουσίασε στα στελέχη ο Γραμματέας της ΝΕ, Διονύσης Δολιανίτης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα, αφού ξεκαθάρισε πως μέχρι την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του νομού, υπογράμμισε πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος αλλά και κάθε πολίτης που θέλουν να είναι υποψήφιοι καταθέτουν από την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009 έως και το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.

2. Με τον ίδιο τρόπο, τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες, τρίτων με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

- Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκαν ήδη σχετικές φόρμες.

3. Οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνουν γνωστές σ' όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Πρέπει γι' αυτό, εκτός της κεντρικής προβολής της διαδικασίας, να δημοσιοποιηθούν άμεσα με όλους τους πρόσφορους τρόπους στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στις ιστοσελίδες των Οργανώσεων του Κινήματος.

Άρθρο 2. Νομαρχιακές Επιτροπές

1. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό. Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

2. Η Νομαρχιακή Επιτροπή αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στις 24:00, την πρότασή της, στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και υποστηρικτική επιχειρηματολογία χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά. Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται σύμφωνα με το καταστατικό οι βουλευτές.

Άρθρο 3. Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος ,αξιολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:

- το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης

- η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

Άρθρο 4. Επιτροπή Διαφάνειας

1.Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων ενημερώνουν σχετικά για τυχόν θέματα δεοντολογίας την Επιτροπή Διαφάνειας την οποία συγκροτούν ο Γραμματέας του Ε.Σ. ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου.

2. Στην παραπάνω ενημέρωση, της οποίας διασφαλίζεται ο απόρρητος χαρακτήρας, περιλαμβάνονται τυχόν εκκρεμότητες ενώπιον της δικαιοσύνης, της διοίκησης και ανεξάρτητων αρχών ή επαγγελματικών πειθαρχικών οργάνων.

3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες" κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας.

Από paratiritisfthiotidos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην στριμώχεστε πασόκοι...ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ....
ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ και ΟΛΟΙ !!!!
θα τα φανε οι ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΣ.
Εσείς θα την βγάλετε με ΟΡΑΜΑ
και ΣΧΕΔΙΟ !
Το πολύ-πολύ και με κανένα "κοινωνικό μισθό "...οπως παλιά με τον Αντρέ...
μουχαχχααααα...χααααα..
********************************

-Σαν να μην πέρασε μία μέρα, απο το ΄81 !.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΟ
ΒΑΡΕΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ... "ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ "
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΑΛΛΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ Νο 13 ΕΙΝΑΙ.
ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΟΥ ΕΙΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ...!

ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ
ΣΚΥΛΙΑ του ΠΑΣΟΚ
ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΜΕ ΤΟΝ Παπανδρέου.
-Επί Σημίτη. ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ
της Ελλάδας.
- και τώρα σαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ
έρχονται να ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ
της Ελλάδας.

*********************************
Θαυμάστε τοξικούς πολιτικάντηδες, που θέλουν και να ξανακυβερνήσουν.
Πάγκαλος (το ΖΩΟΝ)
Παπουτσής
Διαμαντοπούλου-Μπίλντερμπεργκ (όπως λέμε Γλυκαντζη-Αρβελερ)
Λοβέρδος (ο εκλεκτός του κοκκαλίνου)
Ανδρουλάκης (ο μ… στην ν)
Δαμανάκη (η σταθερή πολιτικός – μόνο στην ΝΔ δεν έχει πάει)
Βάσω Παπανδρέου (φέρτε μυρωδάτο από Ξάνθη)
Φώφη Γεννηματά (η …πορφυρογέννητη του ΠΑΣΟΚ)
Και βέβαια τα νέα φυντάνια στην κλεψιά, που έχουν ίνδαλμα τον τεράστιο ΆκΗ.

ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ.