Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Μήνυμα του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρ. Σταϊκούρα για την 35η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv Blogger



Η 24η Ιουλίου, ως επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της δημοκρατίας στον τόπο μας και πρωταγωνίστησαν στην εμπέδωσή της κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τη νύχτα της 23ης προς την 24η Ιουλίου του 1974 σηματοδότησε την εγκαθίδρυση του κοινοβουλευτισμού και την έναρξη μίας μεταπολιτευτικής πορείας εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών, προώθησης του κοινωνικού κράτους και διασφάλισης του κράτους δικαίου. Μία πορεία εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προσέγγισης που σφυρηλάτησε την εθνική συμφιλίωση και απεγκλώβισε την Ελληνική κοινωνία από δογματισμούς του παρελθόντος.
Σήμερα, μετά από 35 χρόνια αδιάλειπτου δημοκρατικού βίου, η Ελλάδα αποτελεί μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στέρεες βάσεις που διασφαλίζουν τη πολιτική σταθερότητα και δημιουργούν τη δυναμική για να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις της εποχής. Προκλήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση φαινομένων που διαβρώνουν την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος και τη διασφάλιση της διαφάνειας του δημοσίου βίου.
Η 24η Ιουλίου δύναται να εκληφθεί από όλους μας ως ορόσημο και εφαλτήριο για να συνεχίσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, την πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προς την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση της ευημερίας στην πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: