Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ποια Αστυνομικά Τμήματα καταργούνται στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε  από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ποια Αστυνομικά Τμήματα καταργούνται στη Φθιώτιδα

Μέχρι τέλος τους έτους ο νέος χάρτης, που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση, θα είναι γεγονός. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς βρέθηκε χθες στη Λαμία ο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης για την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα.

 Τον Γ.Γ. συνόδευαν ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Δημ. Τάξης, Βασίλης Μαστρογιάννης, ο προϊστάμενος επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Μανώλης Κατριαδάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Κων/νος Μιχαιρίνας και φυσικά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, που παρουσίασε και το σχέδιο για τους νομούς της Στερεάς.

 Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε ότι ο στόχος είναι η καλύτερη αστυνόμευση του πολίτη και αυτό θα γίνει όταν οι αστυνομικοί βγουν έξω στο δρόμο και όχι να κάθονται να φυλάνε τα αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για να λειτουργήσει ένα αστυνομικό τμήμα με το καλημέρα θέλει 15 άτομα προσωπικό, χωρίς αν υπολογίσει κανείς αυτούς που πρέπει να βγουν έξω.

 Το σχέδιο προβλέπει ένα αστυνομικό τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο και ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε απ΄ όλους να κατανοήσουν ότι αυτό που γίνεται είναι προς όφελος του πολίτη και να αφήσουν τους τοπικισμούς στην άκρη. Στη Φθιώτιδα σύμφωνα με το σχέδιο καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Μώλου, Υπάτης και Σπερχειάδας. Το Α.Τ. Μώλου απορροφάται από το ΑΤ Καμένων Βούρλων, ενώ τα άλλα δύο από το ΑΤ Μακρακώμης. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στη Λαμία παραμένουν ως έχουν, ενώ προτείνεται να συγκροτηθεί και Ομάδα Άμεσης Δράσης, που θα καλύπτει τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

 Δείτε το βίντεο:

 


Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς και συγκεκριμένα στην αίθουσα της οδού Λεωνίδου στη Λαμία.


Από .......  LamiaRport

Δεν υπάρχουν σχόλια: